Mainos

Leevi, 24, räväyttää elämänsä uusiksi: Myy koko omaisuutensa ja lähtee maailmalle – "Voi sitten keski-iän kriisissä muistella"

Kuukausien pähkäily on ohi – Leevi Hautamäki, 24, on päättänyt laittaa elämänsä uusiksi poikkeuksellisella tavalla. Leevi kauppaa nettihuutokauppa Tori.fi:ssä kirjaimellisesti koko omaisuuttaan.

– Jos päällä olevat vaatteet saa pitää, olen onnellinen. Jos nekin halutaan välttämättä, niin kai nekin laitetaan sitten. Joku jätesäkki tai vastaava kadun kulmasta ja sitten voi tyytyväisenä kävellä pankkiin, humppilalainen nuori mies kertoo MTV Uutisille.

Lähtöhintana kaupassa on 50 000 euroa. Tarjouksia ei tiistai-iltapäivään mennessä vielä tullut. Leevin elämä lähtee kuitenkin verrattain huokealla hinnalla, sillä kauppaan kuuluu 36 neliömetrin kerrostaloasunnon lisäksi miehen henkilöauto, maastopyörä, rakennusmiehen työkalusarja sekä uusi laskettelusetti. Sekä ne vaatteet ja paljon muuta, mikä ostajan kanssa sovitaan.

– On sitä ilmoitusta jo 2000 kertaa katsottu ja kiinnostusta riittää. Kovin toiveikkaana olen (ostotarjouksista), kun kommentteja olen lukenut, joissa sanotaan, että ihan älyttömän halvalla lähtee.

Elämysten perään, viineriä äidille ja siskolle

Mutta mikä on syynä näin dramaattiseen elämänmuutokseen – Suomen ankeus, työtilanne tai särkynyt sydän? Ei mikään näistä, vaan koettu elämys vuodenvaihteessa.

– Oltiin partioporukalla Uudessa-Seelannissa tammikuussa. Siellä kun näki eri kulttuureita ja ihmisiä, niin mietti, että tätä haluaa lisää. Aloin funtsia, miten saisi mahdollisimman tehokkaasti nähtyä mahdollisimman paljon vielä, kun on sinkkuna ja nuorena.

Kun Leevi kertoi ajatuksesta äidille ja pikkusiskolleen, reaktio oli suomalaisittain jopa yllättävä.

– Ne kuunteli silmät pyöreinä ja sanoivat, että vau, mekin halutaan mukaan. He tulevat mukaan Tanskaan haukkaamaan aitoja tanskalaisia viinereitä.

– Yhtäkään negatiivista kommenttia en ole tästä saanut ja kuullut. Se mua on ihmetyttänyt, sillä suomalaiset niin kyynisenä kansana ovat vain kannustaneet, että lähde ihmeessä, että joku vain äkkiä ostaisi tuon asunnon.

Asuntoauto alle ja matkaan

Kun Leevi kertoi matkailuhaaveistaan, hänen äitinsä kannusti asunnon myyntiin. Leevi päättikin lyödä kaiken sileäksi unelmansa toteuttamiseksi.

– Sanoin, että mä myyn kaiken, ostan asuntoauton, kalustan ja tuunaan sen omaan käyttötarkoitukseen. Sinne sitten uusi vaatekerta ja koneisto, niin pärjään pari vuotta mukavasti bensa- ja ruokakulujen kanssa.

– Sitten voi keski-iän kriisin tienoilla muistella, että onneksi tuli tehtyä nuorempana, Leevi naurahtaa.

Jos ja kun omaisuuden myynti toteutuu, on nuorukaiselle vain taivas rajana.

– Kaikkialle, minne pääsee. Antarktis, Etelänapa, voi olla hankalampi, mutta jos sielläkin pääsee käymään kiepahtamassa, en jätä pois. Tän hetken alustava suunnitelma on kiertää ainakin kaksi vuotta. Ensimmäisen vuoden jos saisi käytyä Euroopan, Afrikan ja Aasian mantereilla, niin toisen vuoden voisi panostaa Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Amerikkaan.

Liftarit paisuttavat matkabudjettia

Hautamäki on laskenut, että tasaisella 200–400 kilometrin päivävauhdilla ja satunnaisilla pidemmillä vierailuilla kohteissa noin 20 000 euron budjetti riittää kahdeksi vuodeksi. Senttiä Leevi aikoo venyttää kokkaamalla ruokansa itse. Jos rahat kuitenkin loppuvat kesken, on Hautamäellä suunnitelmia valmiina.

– Jos vaikka ilmoittaa liftareille, että lähdetään maanantaina Ranskasta keskiviikoksi Saksaan. Jos joku haluaa kyytiin, niin voisi bensoista ja ruoista maksaa viisikymppiä.

Ilmoituksen Leevi aikoo tehdä perustamaansa videoblogiin. Jos vlogista tulee suosittu, voi mahdollisilla mainostuloillakin pötkiä pitkälle. Sponsoreita Leevi aikoo haalia myös maailmalta.

Kuinka nopeasti haave on totta?

Jos joku iskee vielä tänään 50 000 euroa Leevin käteen, kuinka nopeasti asuntoauto starttaisi?

– Ensin mä hakisin auton Saksasta, jos Suomesta ei löydy sopivaa. Sitten mennee vähintään kuukausi, että saan sen muokattua lähtövalmiiksi. Sitten pitäisi sopia rakennusfirman kanssa työsuhteen lopettamisesta. Realistisesti kuukausi menee, jos tosissani painaisin, niin kaksi viikkoa, niin oisin valmiina tien päällä.

Maisemien ihmettelemisen ja ihmisten tapaamisen lisäksi Leevin suunnitelmissa on tehdä hyväntekeväisyystyötä – etenkin hädänalaisissa kohteissa.

Leevin omaisuuden myynnistä kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.