Mainos

Kokit paistavat kaloja elävältä Taiwanissa

Kala saattaa elävältä paistamisen jälkeen vielä kitua hengissä lautasella jopa 30 minuuttia. Paikalliset eläinsuojelijat vaativat rääkkäyksen kieltämistä.

Eläintensuojelijat Taiwanissa haluavat kieltää niin sanotun elävän kuolleen kalan tarjoilun gourmet-ravintoloissa. Kiinan mantereen puolelta matkitussa kokkaustavassa kalan alavartalo friteerataan ja tarjoilulautasella se haukkoo yhä henkeä.

Taiwanilaiset ottivat oppia Kiinan Sichuanin maakunnasta, jossa tämä tapa on suosittu keino osoittaa kalan olevan tuore. Kala on keittiömestarin mukaan hengissä lautasella jopa 30 minuuttia.

- Pitää olla nopea. Leikatessa ei saa vahingoittaa sisälmyksiä, nimettömäksi jäänyt kokki kertoo.

Keski-Taiwanilainen kokki kävi erikseen opettelemassa Sichuanin erikoisuuden salat. Kalan päästä pidetään kiinni friteerauksen aikana. Eläinsuojelijoiden mielestä tämä on eläinrääkkäystä ja he vaativat kaupungin viranomaisia kieltämään niin sanotun elävän kuolleen kalan tarjoilemisen.

- Kala on selkärankainen, joka tarkoittaa sitä, että se tuntee kipua. Siksi se altistuu tässä tapauksessa erittäin kovalle kivulle, Liu Shian-lan Taiwanin luonto-ja ympäristöjärjestöstä kertoo

Eläinrakkaimmat kokit ovat jo kieltäytyneet valmistamasta kalaa tällä tavalla.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja