Kokenut maailmanmatkaaja vinkkaa: Näin selviät matkalla

Kokenut matkamies Pekka Kajanoja kertoo, miten ulkomailla selviää.

Tärkeintä on valita matkalaukku, joka soveltuu käyttäjänsä tarpeisiin. Pekka Kajanoja suosii itse reppua, jonka pohjassa on pyörät. Selässä kannettava, mutta tarvittaessa myös perässä vedettävä laukku on kätevä joka maastossa.

– Mitä vähemmän tavaraa, sitä vähemmän murhetta, sanoo Pekka Kajanoja ohjenuorakseen.

Kajanoja suosittelee tekemään hyvissä ajoin listan mukaan pakattavista tavaroista. Listaa kannattaa säilyttää tallessa, jotta sitä voi hyödyntää tulevaisuudessakin. Hyvän listan avulla on pakkaaminen on helppoa. Luetteloon kannattaa laittaa erikseen kesä- ja talvimatkustukseen tarvittavat tavarat.

– Epävakaille alueille matkustettaessa on tärkeää olla hyvin varovainen. Maan tapoihin kannattaa tutustua etukäteen. Kun itse menin uuteen maahan, luin aina etukäteen taustatietoa maasta ja sen tavoista. Kotiin palatessa luin kirjallisuutta uudestaan, ja mietin, mikä kaikki piti paikkansa.

Pekka Kajanojan mukaan tärkeintä on suhtautua ihmisiin ystävällisesti. Vaikka kielitaitoakaan ei olisi, hyvällä asenteella pääsee jo pitkälle.

– Ihmisiä me kaikki olemme, ja ihminen on kuin peili. Jos sille hymyilee, se yleensä hymyilee takaisin. Toivon, että ihmiset saisivat rohkeutta lähteä tutustumaan maailmaan, sen hyviin ja huonoihin puoliin.

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Kuvat: Pekka Kajanoja


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja