Kokeneilla suomalaisvalmentajilla huoli SM-liigan yleissopimuksesta – "Ei mene mun jakeluun"

Jääkiekon SM-liigaseurojen ja pelaajayhdistyksen välinen yleissopimus umpeutuu ensi tammikuussa ja kulisseissa keskustelu käy jo tiukkana.

Monien huippuvalmentajien mielestä etenkin alle 24-vuotiailla oleva neljän viikon omatoiminen harjoittelujakso on kehityksen kannalta liian pitkä. Joukkueharjoituksista taukoa voi tulla jopa 10 viikkoa.

Esimerkiksi Suomen maajoukkueen entinen päävalmentaja Kari Jalonen ja nykyinen päävalmentaja Lauri Marjamäki ovat huolissaan. Marjamäkeä mietityttää etenkin se, että A-junioreista SM-liigaan siirtyvän pelaajan harjoittelumäärä romahtaa.

– Ei mene ainakaan mun jakeluun, että pitää 10 viikkoa olla irti, Marjamäki sanoo.

Jalonen valmentaa Sveitsissä, jossa lomaa on vain kolme viikkoa. Hänen mielestään se on parempi ratkaisu. Suomen Jääkiekkoilijat ry:n puheenjohtaja Jarmo Saarela on vahvasti pelaajien levon puolella.

– Kyllä kaverit tarvitsee, siellä ei ole sunnuntaivapaita, ei ylityövapaita, ei viikkovapaita. Kyllä he varmasti tarvitsevat sen ajan, Saarela sanoo.

Kokenut valmentaja Hannu Jortikka on tästä täysin toista mieltä. Jukka Rautakorpi on ilmaissut, että joukkueiden pitäisi voida harjoitella yhdessä enemmän kesällä.

Riitaa ei ole, mutta työehtosopimus umpeutuu tammikuun alussa ja keskustelu on käytävä.

Katso painava mielipiteidenvaihto ylälaidan videolta.

Juttua muokattu pe 22.9. kello 11.43: työehtosopimus muutettu yleissopimukseksi.

Lue myös:

    Uusimmat