Mainos

Jukka Jaloselta vahva kannanotto Leijonien ja SM-liigan ristiriitaan – "Seurat laittaneet itsensä tähän asemaan"

22:06

Jääkiekon SM-liigan tulisi olla aina tauolla maajoukkueturnausten aikana, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen linjasi MTV Uutiset Livessä tiistaina. 

Jalosen luotsaama Leijonat avasi Euro Hockey Tour -kauden kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla Helsingissä viime viikonloppuna. Suomen turnausryhmä oli kokenut ja erittäin tasokas. 

SM-liiga oli tauolla Karjala-turnauksen ajan, mutta joulukuun ja helmikuun maajoukkueturnausten aikana Suomessa pelataan. Jalosen mielestä tähän pitäisi saada muutos. 

– Se on harmi. Osa (joukkueista) pelaa yhden tai kaksi peliä turnausten aikana. Kun katson Liigan ohjelmia, on tullut mieleen, että kun joku joukkue pelaa yhden ottelun turnausviikolla, niin olisiko se voinut pelata kaksi jollain toisella viikolla, Jalonen sanoi Antero Mertarannan haastattelussa. 

– Siinä on selvä kehittämiskohde. Olisi kiva, jos niitä (SM-liiga)pelejä ei pelattaisi. CHL:lle ei välttämättä voi mitään, mutta ettei liigapelejä pelattaisi. 

Jalonen sanoo, että Leijonien johdossa on selvä linjaus: EHT-valinnat tehdään pelaajien ehdoilla. 

– Jos joku pelaaja on ansainnut paikkansa joukkueessa, meidän pitää palkita hänet. Emme voi ajatella niin, että otamme kaikista liigaseuroista yhden pelaajan, että "kaikki kärsisivät yhtä vähän". Jos jossain joukkueessa on kolme huippujätkää, me otamme heidät. Tai jos tänne ei tule ketään, emme ota ketään.

– Itsehän liigaseurat ovat itsensä tähän asemaan laittaneet. Haluamme parhaat pelaajat paikalle, mutta käytämme totta kai maalaisjärkeä siinä, että joku pelaaja on maksimissaan kaksi kolmesta ensimmäisestä turnauksesta mukana. Emme halua kuormittaa pelaajia liikaa, Jalonen toteaa. 

EHT-turnausten tarvetta on kyseenalaistettu, mutta Jalosen mielestä asiassa ei ole Suomi-kiekon kannalta edes puntaroitavaa. 

– Turnaukset ovat suomalaispelaajien ja maajoukkueen kehittymisen sekä MM-kisoissa pärjäämisen kannalta ehdoton edellytys. Pelaajat pääsevät näin tottumaan kansainvälisen pelin tempoon ja ymmärtävät sen vaatimukset, Leijonien käskijä summaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja