Jääkiekkoilun sopimustrendi huolestuttaa asiantuntijoita: "Ei palvele kenenkään etua"

Mestareiden pöytä 9:49

C Moren asiantuntijat pohtivat Mestareiden pöydässä pelaajien ja valmentajien aikaisin solmittuja sopimuksia uusiin seuroihin.

Viime vuosina varsinkin SM-liigassa pelaajat ja valmentajat ovat solmineet sopimuksia ensi kaudeksi uuteen seuraan jo hyvissä ajoin ennen vuoden vaihdetta. Tämä on väistämättä näkynyt niin pelaajien kuin joukkueidenkin peliesityksissä. C Moren asiantuntijat Petteri Nokelainen ja Jukka Jalonen väläyttävät tilanteeseen erilaista ratkaisua, josta olisi hyötyä kaikille osapuolille.

– Kyllä mä näen ainakin sen, että olisi joku takaraja kauden jälkeen, milloin saa vasta tehdä niitä sopimuksia, Nokelainen ehdottaa.

– Vuodenvaihde voisi olla realistisempi kuin esimerkiksi kevät. Siinä olisi kuitenkin vielä aikaa. Jos jollain ei ole diiliä, hän pystyisi kevään aikana vielä jotain touhuamaan. Jos se menee ihan kevääseen, niin voi ollakin jo luu kädessä, Jalonen pohtii takarajalle sopivaa ajankohtaa.

NHL:ssä vapaiden pelaajien sopimuskausi käynnistyy vasta 1. heinäkuuta, jolloin pelaajat ovat vapaita neuvottelemaan uusista sopimuksista. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan vastaavanlainen käytäntö pitäisi ottaa käyttöön kuitenkin koko Euroopassa, jotta siitä olisi jotain hyötyä.

– Se olisi reilua kaikille. Jos Suomi olisi ainoa maa, jossa sopimukset saisi tehdä vasta huhtikuussa, se voisi asettaa pelaajat ja valmentajat eri asemaan suhteessa muiden maiden huippuseuroihin, pelaajiin ja valmentajiin, Jalonen toteaa.

Nokelaisen mukaan asiaa pitäisi kuitenkin pohtia vakavasti ihan korkeammallakin tasolla.

– Mietintää pitäisi ehdottomasti tehdä tuon ympärillä. Ei tuo tilanne palvele kenenkään etua tällä hetkellä.

Lue myös:

    Uusimmat