Mainos

Kokematon kuski, kolmio ja mopoauto - kaikki ainekset vaaraan

Kokemattomuus on edelleen useimmiten syynä mopoauto-onnettomuuksiin. Liikenneturvan koulutusohjaajan Toni Vuoriston mukaan mopoautoilla ajavat pääosin hyvin nuoret kuljettajat.

Lisäksi mopoautokortin on saanut aiemmin varsin helposti. Vuoriston mukaan kokemattomuus näkyy monessa liikennetilanteessa.

– Ensinnäkin mopoautolla on taajaman ulkopuolella selvä nopeusero muuhun liikenteeseen. Myös esimerkiksi kolmion takaa tuleminen ja vasemmalle kääntyminen ovat vaativia suorituksia, joten jos kuljettaja ei ole harjoitellut sitä missään tai siihen ei ole saanut opetusta, voi sattua onnettomuuksia ja kolareita.

Mopoautoa ei saa ajaa ilman ajokorttia. Niinpä esimerkiksi korkea iän tai rikkeen vuoksi ajokorttinsa menettänyt ei voi ohjastaa mopoautoa.

– On tunnetumpi asia, että jos on syntynyt ennen vuotta -85, niin mopon ajamiseen ei tarvitse korttia. Sitten kuvitellaan, että se sama korttivaatimus on mopoautossa, mutta siinä pitää olla aina vähintään mopokortti taskussa.

Liikenneturvan koulutusohjaaja Toni Vuoristo sanoo, että mopoautoille sattuu vakavia onnettomuuksia kuitenkin hyvin harvoin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.