Mainos

Koizumi: Talouden elvyttäminen tärkeintä

Japanin uusi pääministeri Junichiro Koizumi on luvannut toimia maan talouden kohentamiseksi ja palauttaa kansan luottamuksen politiikkaan.

Koizumi

Koizumi toisti, ettei hän pelkää ottaa tuskallisia askelia, joita tarvitaan talouden parantamiseen. Maan talous ei ole viimeisen vuosikymmenen aikana kasvanut. -Talouden elvyttäminen on tärkein asia, sanoi Koizumi ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan pääministerinä.

Koizumi sanoi, että tärkeintä politiikan toteuttamisessa on se, että kansalaiset luottavat poliitikkoihin ja etenkin pääministeriin. Viimeisen vuoden aikana kolme hallituksen jäsentä joutui eroamaan tehtävistään korruptioskandaalien vuoksi.

Oikeus sotilasvoimaan

Koizumi vannoi myös parantavansa maansa suhteita naapurimaihin, mutta puolusti Japanin oikeutta omaan sotilasvoimaan.

Koizumi sanoi haluavansa tavata Yhdysvaltain presidentin George Bushin niin pian kuin mahdollista. Japanin ystävyyssuhde Yhdysvaltoihin on Koizumin mukaan Japanin diplomatian avain, mutta "ystävälliset suhteet naapurimaihin, kuten Kiinaan, Etelä-Koreaan ja Venäjään ovat hyvin tärkeät".

Jotkut Japanin armeijan ennen toista maailmansotaa valtaamat maat ovat ilmaisseet huolestuneisuutensa Koizumin ilmeisestä kansallismielisyydestä. Maat ovat olleet nyreissään siitä, että Japani on kieltäytynyt esittämästä anteeksipyyntöä toimistaan sodan aikana. Koizumin mukaan Japani osallistui toiseen maailmansotaan, koska maa oli eristyksissä muusta maailmasta.

Koizumi, 59, on sanonut kannattavansa perustuslain muutosta, jonka nojalla Japani voisi käyttää sotilasvoimaa kansainvälisten kiistojen ratkaisemiseen.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.