Mainos

Koirat pelastavat ihmishenkiä Italian uimarannoilla

Tänäkin kesänä Italian rantojen erityispelastusjoukko on pystynyt kelpo suoritukseen: noin 300 koiraa on ollut mukana pelastamassa useita ihmishenkiä.

Elokuun alussa koirat tekivät melkoisen urakan Tarquinian pikkukaupungissa sadan kilometrin päässä Roomasta. Päivän mittaan koirat pelastivat kaksi tyttöä, jotka olivat pudonneet veneestä, ja kaksi muuta veden varaan joutunutta.

Pelastuskoirien koulutukseen erikoistunut koulu on tehnyt uimarantojen valvojia erityisesti labradorinnoutajista, kultaisista noutajista ja newfoundlandinkoirista.

Koirat ovat tähän mennessä pelastaneet yli sadan ihmisen hengen. Pelkästään tänä vuonna määrä on noussut jo tusinaan.

- Koulu valmentaa ainoana maailmassa pelastustyöntekijöiden ja koirien yksikköjä, jotka valvovat uimarantoja kesäisin, kertoo koulun edustaja Robert Gasbarri.

Gasbarrin mukaan koirat ovat erinomaisia pelastustyöntekijöitä, joita tyrskyt ja vuorovesi eivät pelota. Koirat kun ottavat sekä harjoitukset että varsinaisen työn likipitäen leikkinä.

Pelastaja ja lohduttaja

Koiran ja sen omistajan on harjoiteltava vuoden ajan saadakseen tarvittavan luvan pelastustöihin. Harjoituksia tehdään sekä maalla että merellä.

- Luvan vaatimat kokeet ovat melko vaikeita. Minun on pakko uida lähes yhtä rivakasti kuin koirani, mikä ei ole niin helppoa kuin miltä se kuulostaa, sanoo Paola de Santis, 36.

Hän alkoi tänä vuonna harjoittamaan 5-vuotiasta Teo-labradorinnoutajaansa.

Gasbarri kertoo, että koulu on kehittänyt keinon pelastaa vedestä kolmekin ihmistä kerralla. Ihminen kiinnittää ensin kaksi pelastettavaa koiraan, minkä jälkeen hän pystyy huolehtimaan vielä yhdestä pelastettavasta. Näin vältytään useammalta edestakaiselta matkalta.

- Näissä tilanteissa koira on todellinen moottori, joka pystyy tuomaan rantaan pelastettavan, vaikka hän tekisikin vastarintaa tai olisi paniikissa.

Koira on oivallinen lohduttaja myös varsinaisen pelastustyön jälkeen.

- Koiran silittäminen, halaaminen ja sen kanssa leikkiminen auttaa varsinkin lapsia pääsemään vaaran aiheuttaman sokin yli, Gasbarri huomauttaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.