Kohuyhtiö Esperi Caren kriisiviestintä saa rajua tylytystä asiantuntijoilta: Ex-toimitusjohtaja väitti, ettei tiennyt yksiköidensä laiminlyönneistä – "Yritys on vain jättänyt tekemättä tieten tahtoen"

Pöllöraati: Ikääntyneiden asialla 15:24
Katso video: Miten vanhustenhoitokohu vaikuttaa soten valmisteluun?

Aamun Huomenta Suomessa kokoontuneet pöllöraatilaiset pitävät vanhushoitokohun keskiössä olevan Esperi Caren viestintää epäonnistuneena.

Suomen Kuvalehden toimittaja Salla Vuorikosken mukaan erityisesti Esperi Caren tällä viikolla irtisanoutunut toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni epäonnistui kriisiviestinnässä sanoessaan, että kyseessä oli virhe eikä yhtiö ollut kuullut hoitajien viestejä.

– Nyt on selvästi käynyt ilmi, että kyse on ollut toimintatavasta. Viranomainen on määrännyt, miten asioita pitää tehdä, ja yritys on vain jättänyt tekemättä tieten tahtoen.

Muun muassa Tehyn johtava lakimies Vappu Okkeri kommentoi aiemmin, että erityisesti Esperin hoitolaitoksissa on ollut "syviä" ongelmia.

"He tietävät hyvin, että siellä on käyty keskusteluja"

Myös Iltalehden politiikan toimittaja Tommi Parkkonen kritisoi yhtiön johtoa asioiden peittelystä.

– He tietävät hyvin, että siellä on käyty pitkään keskusteluja ammattiliittojen ja Valviran kanssa, ja heille on tullut valituksia. Jos niitä ei kuule, on tosi pahasti jotain vialla.

Vuorikoski myös muistuttaa, että yhtiö on itse pyytänyt poliisia selvittämään epäkohdista kertoneita työntekijöitä.

– On heillä myös ehkä pelipaikkaa, että tietenkin mahdolliset väärinkäytökset selvitetään. Vastedeskin heihin kohdistuu julkista kiinnostusta, mutta heillä on mahdollisuus näyttää, että he ovat korjanneet jotain, kommentoi MTV Uutisten toimituspäällikkö Ilkka Ahtiainen.

Lue myös:

    Uusimmat