Esperi Caren uusi johtaja paljastaa tienneensä hoidon laatuun liittyvistä ongelmista jo ennen kohua – "Fokus on ollut kasvussa ja kannattavuudessa"

Nyt puhuu Esperi Caren uusi toimitusjohtaja 7:21

Esperi Caren vt. toimitusjohtaja Heini Pirttijärvi vieraili aamun Huomenta Suomessa keskustelemassa edessä olevista haasteistaan.

Viime keväästä lähtien Esperi Caren tytäryhtiö Saga Caren liiketoimintajohtajana Pirttijärvi kertoi, että oli kuullut hoidon laatuun liittyvistä puutteista jo ennen mediakohua.

– Ei se ollut ensimmäinen kerta. Toki tässä on koko johdolla peiliin katsomisen paikka, miten tähän tilanteeseen on päädytty, Pirttijärvi kommentoi.

Pirttijärven mukaan ongelmalliseen tilanteeseen on jouduttu, sillä konsernin fokus on ollut kasvussa ja kannattavuudessa, ei tarpeeksi henkilöstössä ja hoidon laadussa.

– Tulemme ottamaan fokukseen laadun ja henkilöstön. Nyt näitä asioita käydään läpi hyvin tarkkaan, Pirttijärvi sanoi.

Sosiaali- ja terveydenhuollon lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi viime viikolla Esperi Care -ketjun Ulrika-hoivakodin toiminnan keskeytettäväksi Kristiinankaupungissa Pohjanmaalla. Taustalla ovat hoivakodissa ilmenneet useat vaaratilanteet. 

"Tähän on tullut twisti, miten näitä asioita korjataan"

Pirttijärvi ei usko, että laadukas hoiva ja bisneksenteko olisivat lähtökohtaisesti ristiriidassa keskenään.

– Haluan painottaa sitä, että valtaosa hoivasta on erittäin erittäin hyvää. Tähän on tullut tämmöinen twisti, miten näitä asioita korjataan, mutta valtaosa hoivakodeista tuottaa hoivaa, johon asukkaat ovat tyytyväisiä, Pirttijärvi totesi.

Lue myös:

    Uusimmat