Kohuvideolla esiintyvän poliisin pomo: Ei tämä meitä mairittele

Suomalaispoliisin epäilty törkeä käytös ei miellytä hänen pomoaan. Käytös tallentui videolle, joka leviää kulovalkean tavoin muun muassa yhteisöpalvelu Facebookissa.

Videolla kaksi miestä käy keskustelua, jonka aikana autossa istuvaa nuorta miestä tentataan ja uhkaillaan. Keskustelusta saa kuvan, että uhkailija on poliisi.

Välikohtaus sattui sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Hauholla. Poliisin käyttäytyminen on johtamassa esitutkintaan, jota johtaa syyttäjä Krista Soukola. Hän arvelee, että Hauholla kuvatuksi kerrotulla uhkausnauhalla puhuu poliisi. Hän sanoo nähneensä tallenteen Youtubessa.

– Sen perusteella on vaikea arvioida, että se olisi joku muu kuin poliisimies. Dialogi on sellaista, siinä puhutaan kuulusteluista ja muista poliisitutkintaan ja esitutkintaan liittyvistä termeistä, Soukola sanoo.

Soukola päättää mahdollisesta esitutkinnan aloittamisesta, kun saa alkuperäisen aineiston loppuviikosta.

Hänen mukaansa teko saattaisi olla laiton uhkaus, virkavelvollisuuden rikkominen tai jopa virka-aseman väärinkäyttö.

Tämän lisäksi poliisi selvittää sitä, voiko rikoksesta epäilty poliisi jatkaa töissä.

– Emme ole häntä (rikoksesta epäilty poliisimies) kuulleet. Uskon, että se tapahtuu tämän viikon aikana ja sen jälkeen päätämme, miten etenemme asian suhteen, Hämeenlinnan apulaispoliisipäällikkö Kimmo Pekkala kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa poliisilaitokselle on tullut "jonkin verran palautetta" tapahtuneesta.

Kuinka kiusallinen tilanne tämä teille on?

– No eihän tämä mairittelevaakaan ole, Pekkala sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat