Mainos

Kohuttu teloitustuomio täytäntöön Singaporessa

Tuomitun australialaismiehen lakimiehet ja perhe sekä ihmisoikeusryhmät kampanjoivat viikkoja estääkseen teloituksen. Myös Australian hallitus vetosi Singaporeen tuomitun puolesta.

Kohua herättänyt australialaismiehen teloitustuomio on pantu täytäntöön Singaporessa. Maan sisäministeriön mukaan huumeiden salakuljetuksesta tuomittu Nguyen Tuong Van on hirtetty Changin vankilassa.

Nguyen Tuong Van pidätettiin kolme vuotta sitten Changin lentokentällä lähellä. Häneltä löytyi 400 grammaa heroiinia, jota hän oli kuljettamassa Kambodzhasta Singaporen kautta Australiaan.

Tuomitun lakimiehet, perhe ja ihmisoikeusryhmät kampanjoivat viikkoja estääkseen teloituksen. Tapaus on herättänyt tyrmistystä etenkin 25-vuotiaan Vanin kotimaassa Australiassa, jossa kuolemanrangaistuksesta on luovuttu kauan sitten. Myös Australian hallitus ehti vedota useaan otteeseen tuomitun puolesta.

Miehen saama kuolemantuomio on herättänyt Australiassa kohua ja hiertänyt Singaporen ja Australian välejä jo pitkään. Tuomitun lakimiehet ja perhe sekä ihmisoikeusryhmät kampanjoivat viikkojen ajan estääkseen teloituksen. Myös Australian hallitus ehti useaan otteeseen vedota tuomitun puolesta.

Mailla on läheiset taloussuhteet ja niiden armeijat ovat tehneet yhteistyötä. Tapaus sai Australian oikeusministerin Philip Ruddockin luopumaan eilen diplomatian kielestä ja kuvailemaan hirttämistä barbaarimaiseksi.

Singaporessa teloitetaan ihmisiä asukaslukuun nähden eniten maailmassa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.