Mainos

Kohupoliitikko Kiemunki puhuttaa jälleen: Kirjoituksista rikosilmoitus, poika Soldiers of Odinin jäsen

Kohua kirjoituksillaan aiheuttanut Terhi Kiemunki on noussut jälleen median puheenaiheeksi, kun hänestä on tehty rikosilmoitus. Kiemunki kiistää syyllistyneensä rikokseen. Lisäksi hän moittii mediaa epäolennaisten asioiden uutisoimisesta.

Kansan Uutisten mukaan perussuomalaisten kansanedustajan Lea Mäkipään (ps.) avustajasta Terhi Kiemungista on tehty rikosilmoitus. Rikosilmoituksen syynä on lehden mukaan vastamediasivusto MV-lehdessä julkaistu blogikirjoitus Vihervasemmiston parempi väkivalta on säälittävää, jonka on kirjoittanut nimimerkki Gungnir Sharp. Kansan Uutisten mukaan Gungnir Sharp on Odin-mytologiaan liittyvä ase.

Rikosilmoituksen tehnyt Jari Laine uskoo Kiemungin olevan nimimerkin takana. Kirjoituksessa pilkataan Lainetta, joka sai vuoden 2015 itsenäisyyspäivän mielenosoituksessa kumiluodin kappaleita silmäänsä poliisin hajottaessa väkijoukkoa.

Kiemunki kiistää olevansa kirjoituksen takana

Kiemunki on tietoinen hänestä tehdystä rikosilmoituksesta.

– Olen laittanut asiasta oikaisupyynnön Kansan Uutisiin. On vakava asia lähteä tällaisen henkilön sanomisien perusteella kirjoittamaan tuollaista uutista, jossa ei ole mitään perää, Kiemunki sanoo MTV Uutisille.

Kiemunki kiistää olevansa Gungnir Sharp -nimimerkin takana oleva henkilö. Kiemunki on kuitenkin aikaisemmin jakanut omalla Facebook-tilillään rikosilmoitusta koskevan blogikirjoituksen sekä Lainetta pilkkaavan videon.

Tästä voisi nopeasti päätellä, että olet sama henkilö.

– Sama henkilö kuin kuka?

Tämä bloggaaja.

– Ei, en ole sama henkilö.

Onko sinulla mitään yhteyttä tähän bloggaajaan?

– Ei.

Bloggaajan käyttämässä profiilikuvassa näkyy naisen silmät ja hiuksia, joiden molempien väri täsmää omiisi.

– Varmaan monella muullakin täsmää.

Onko joku siis ehkä käyttänyt kuvaasi luvatta?

– En osaa sanoa, en tiedä yhtään. En ole tutustunut tähän bloggaajaan.

Kiemunki kertoo, että hän ei tarkalleen tiedä, mistä Jari Laine on päättänyt rikosilmoituksen tehdä. Hän uskoo Laineen viittaavan rikosilmoituksessa Facebookissa käytyyn keskusteluun, jossa Kiemunki oli viitannut itsenäisyyspäivän tapahtumiin kutsumalla Lainetta ja muita mielenosoittajia sanoilla "paskasakki" ja "piripäät".

– Olin paikalla, kun anarkistit heittivät väkijoukkoa kivillä ja ilotulitteilla. Laine ei totellut poliisin poistumismääräystä ja sai siipeensä. Hän on nillittänyt tästä monta kuukautta, ja olen asiasta häntä muistuttanut, Kiemunki kuvailee keskustelun kulkua.

– On käsittämätöntä, että porukka, johon Jari Lainekin kuuluu, saa tehdä kaikenlaista ilki- ja väkivaltaakin, ja tuhota omaisuutta satojen tuhansien eurojen edestä ja sitten uutisoidaan jostain kansanedustajan avustajan Facebook-kirjoituksista. Tämä nykypäivän keskustelu on mielestäni ihan käsittämätöntä.

Poika Soldiers of Odinin jäsen

Tamperelainen-lehti uutisoi eilen, että Terhi Kiemungin poika Ville Kuusinen kuuluu Tampereen Soldiers of Odin -ryhmän johtohenkilöihin. Kiemunki vahvistaa tiedon osittain.

– En tiedä, missä roolissa hän siellä on, mutta kyllä hän siihen ryhmään kuuluu.

– Hän on aikuinen ihminen, ja hänellä on vastuu omista tekemisistään.

Kiemunki kuvaa hänen pojastaan uutisoimista itsenäisyyspäivän mielenosoittajien aiheuttamien vahinkojen sijaan niin ikään käsittämättömäksi.

– Poikani on Odinin jäsen, hän käy töissä ja on hoitanut asiansa kunnolla. Hän käy säännöllisesti näissä partioinneissa, eikä hän, eikä kukaan muukaan täällä, ole harjoittanut minkäänlaista laitonta toimintaa, mistä heitä syytetään.

– Päinvastoin tämä toinen ryhmä harjoittaa ilki- ja väkivaltaa ja uhkailee.

Koetko, että mediassa keskitytään siis vääriin asioihin?

– Kyllä, aivan vääriin asioihin.

– Jos joku vastaa ilkeisiin syytöksiin samalla mitalla, niin sitten käydään sellaisten ihmisten päälle.

Viittaatko tässä nyt itseesi, että vastaat syytöksiin samalla mitalla?

– En. Olen vain vastannut kirjoittamalla. Anarkistit ovat porukka, joka vastaa väkivallalla asioihin, joissa ei ole ollut pätkääkään väkivaltaa. Uutisissakin heidän tekonsa on täysin sivuutettu.

Juttua korjattu 27.5: Tamperelaisen juttu oli eiliseltä 26.5., ei tältä päivältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.