Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu pilkkasi perussuomalaisia Twitterissä – alatyylisen kuittailun kohteeksi joutunut Sebastian Tynkkynen: "Se todella hämmentää"

6:12
Sebastian Tynkkynen esiintyi yhdessä puolisonsa kanssa itsenäisyyspäivänä viime vuonna – katso pariskunnan haastattelu yllä olevalta videolta!

Helsingin kaupunginvaltuutettu Husu Hussein on julkaissut Twitterissä kuvasarjan, jossa hän ottaa kantaa perussuomalaisten suhtautumisesta ulkomaalaisiin.

– Ymmärsinkö oikein? Eli persumiehet saavat ottaa ulkomaalaisen puolison mutta suomalaiset naiset, jotka ottavat ulkomaalaisia miehiä puolisokseen ovat "mamupatjoja"? Onko tässä ajattelussa mitään logiikkaa?

Kuvasarjassa esiintyy ulkomaalaisten kanssa seurustelevia perussuomalaisia miespoliitikkoja, kuten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps). Hänen miesystävänsä on kotoisin Mosambikista.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tynkkynen ottaa kantaa tapahtuneeseen Twitterissä. Tynkkynen tulkitsee, että hänen kohdalleen asetetussa muunnelmassa perussuomalaisten logosta lukee "peräsuoli", vaikka sanan kaikkia kirjaimia ei ole näkyvissä.

– SDP:n valtuutettu Husu Hussein levittää kuvaa, jossa minun ja poikaystäväni kuvan päälle on PS-logo muutettu muotoon ”Peräsuoli". Vaikka homosuhteet noteerataan pakonomaisesti anaalijuttujen ja ivan kautta, meidänlaisten rakkaus on yhtä arvokasta.

"Surullista, että poliitikko menee tällaista narratiivia toistamaan"

MTV Uutiset tavoitti Tynkkysen kommentoimaan asiaa.

– Olen ehkä tottunut enemmän, että jossain muissa yhteyksissä tällaisia asioita huudellaan. Monesti jossain netin syvissä keskustelupalstoilla meidän parisuhde lytätään anaalitasoiseksi. Mutta se on surullista, jos poliitikko menee tällaista narratiivia toistamaan.

– Poliitikko voisi omalta osaltaan olla näyttämässä esimerkkiä ja sinänsä toivoisin, että Husu voisi tällaiset hommat lopettaa ja katsoa mitä julkaisee, Tynkkynen jatkaa.

Twiitin tykkäjien joukossa myös veteraanipoliitikko

Husseinin Twiitistä tykkääjien joukosta löytyy myös veteraanipoliitikko Liisa Jaakonsaari (sdp) ja RKP:n kansanedustaja Eeva Biaudet.

– Kyllä se todella hämmentää. Jos joku perussuomalainen olisi tällaisen peräsuolikuvan mennyt tekemään, ja muut korkean profiilin perussuomalaiset poliitikot olisivat siitä tykänneet, siitä olisi alkanut ihan massiivinen uutisointi mediassa. Olisi vaadittu erottamisia ja muita, Tynkkynen sanoo.

– Nyt näyttää siltä, että Husu saa jatkaa entisellään demareissa. Eipä ole muutakaan kohut vaikuttaneet, kuten petoskohut, valehtelu tai Taksi Helsingille kiinni jäänti, Tynkkynen jatkaa.

Hussein on poistanut twiittinsä

Hussein oli poistanut Twiittinsä maanantaiaamuna ja hän selitti toimintaansa seuraavasti:

– Julkaisin postauksen, jossa oli kuva jota en tarkastellut sen tarkemmin. Myöhemmin ilmeni, että tämä kyseinen kuva oli loukkaava. Päätin poistaa sen, tajuttuani mistä oli kyse. En ole homofoobikko. Pyydän anteeksi kaikilta jotka kokivat kuva postaukseni loukkaavaksi. #MyBad, Hussein kirjoitti.

Kysyttäessä Tynkkyseltä, mitä mieltä hän oli anteeksipyynnöstä, vastaa hän hieman hämmentyneenä.

– Ihmettelen sellaista poliitikkoja, joka ei katso sitä, että mitä hän päivittää sosiaaliseen mediaan. Minkälaista politiikan tekemistä se on? Kyse on kuvakollaasista, kuvan eri elementit lippuineen kaikkineen on siinä se pointti. Kun itse jotain julkaisee, eiköhän sellaisen sisällön tule katsoneeksi varmasti.

Henkilökohtaista anteeksipyyntöä Tynkkynen ei ole saanut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja