Kummola tyrmää Floridan väitteen Barkovista – "Kyllä hän oli tulossa"

Suomen jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja Kalervo Kummola on hämillään Florida Panthersin GM:n Dale Tallonin Aleksander Barkovista antamasta lausunnosta.

Videolla juttua Leijonien ja Latvian harjoitusottelusta (12.4.).

MAINOS

MM-kisat alusta loppuun vain C Morella

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Dallon vahvisti tiistaina medialle, ettei Barkov lähde Suomen maajoukkueen mukaan kevään MM-kisoihin. Dallonin mukaan kyse ei ollut hyökkääjän terveyteen liittyvistä asioista, vaan hänen halutaan vain lepäävän hyvin.

Barkov oli NHL:n runkosarjan kahdesta viimeisestä ottelusta sivussa olkapäävamman takia. Suomen jääkiekkoliiton entisen puheenjohtajan ja ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton nykyisen varapuheenjohtajan Kalervo Kummolan mukaan vamma ei ole vieläkään parantunut.

– Harmittaa, että Barkov oli esimerkiksi tulossa (MM-kisoihin), mutta hän on loukkaantunut, Kummola sanoo MTV Sportille ja jatkaa:

– Ihmettelen vähän GM:n lausuntoa, ettei hän ole loukkaantunut. Kyllä hän oli tulossa tänne, sen verran tiedän.

Toistaiseksi neljä Pohjois-Amerikasta

Useat suomalaispelaajat ovat toistaiseksi kieltäytyneet tämän kevään MM-kisaedustuksesta, ja Barkov, 22, olisi ollut Leijonille pelatessaan tuntuva vahvistus. Barkov pelasi tehopisteiden valossa uransa parhaan NHL-kauden iskettyään 79 runkosarjaotteluun pinnat 27+51=78. 

Kevään MM-kisat alkavat 4. toukokuuta Tanskassa, ja Leijonat on saanut tähän mennessä viisi pelaajaa mukaansa NHL:stä tai AHL:stä. MM-leiriryhmän mukaan saapuvat maalivahdit Ville Husso (St. Louis Blues) ja Harri Säteri (Florida Panthers) sekä puolustajat Julius Honka (Dallas Stars) ja Ville Pokka (Ottawa Senators).

Juttua korjattu klo 18.39: Pokan NHL-organisaatioksi korjattu Ottawa. Pokka siirtyi sinne Chicagosta kesken kauden.

Lue myös:

    Uusimmat