MM-kisoissa yllättävä debytantti – vyöllä yli 1 000 NHL-ottelua: heti väkevää jälkeä

Ruotsalaishyökkääjä Marcus Johansson on pelannut urallaan pudotuspelit mukaan lukien 1 020 ottelua jääkiekon NHL:ssä. Nyt hän tahkoaa 33-vuotiaana yllättäen ensimmäisiä miesten MM-kisojaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Sveitsi ti 21.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Johansson pelasi aikanaan nuorten MM-kisoissa, mutta miesten MM-turnauksessa hän ei ollut ennen tätä vuotta koskaan viilettänyt. Yhdet olympialaiset hän oli kylläkin Tre Kronorin nutussa kokenut, Sotshissa vuonna 2014. Ruotsi saavutti tuolloin hopeaa.

Mutta miten miesten MM-kisat olivat tähän saakka jääneet kokematta? Kaudesta 2010–11 lähtien NHL:ssä kiekkoilleen Johanssonin mukaan vastaus on yksinkertainen: on ollut pudotuspelejä, loukkaantumisia ja viime vuosina paljon sopimusasioita pöydällä.

– En siis vain ole saanut tätä toimimaan. Kun tämä meni näin tänä vuonna, olin heti todella nälkäinen, Johansson virkkoi Hockeysverige-sivuston mukaan.

Helmikuusta 2023 lähtien Minnesota Wildia edustanut mies on NHL-pelaajia pursuavan Ruotsin MM-kisajoukkueen toiseksi vanhin pelaaja ja yksi Tre Kronorin vanhimmista MM-kisadebytanteista koskaan.

– Koen oloni jälleen nuoreksi, Johansson veisti nauraen.

"Kaikki täällä samasta syystä"

Johanssonin ensimmäinen miesten MM-turnauspeli napsahti plakkariin Tshekin Ostravassa kisojen avauspäivänä perjantaina, jolloin Ruotsi kukisti Yhdysvallat maalein 5–2.

Johansson napsautti heti kaksi tehopistettä yhdellä maalilla ja yhdellä syötöllä.

– On aina hauska tehdä maaleja, mutta niin kauan kuin voitamme, sillä ei ole minulle todella väliä. On kuitenkin aina hauska nähdä kiekon menevän sisään.

Ruotsin vahva joukkuepanos miellytti kokenutta pelaajaa. Johanssonin arvion mukaan jokainen on "ostanut" yhteiset asiat ja tekee, mitä pitää, on kyse sitten esimerkiksi karvaamisesta tai laukausten peittämisestä. 

– Kaikki ovat täällä samasta syystä, ja se on voittaminen.

Lue myös:

    Uusimmat