Kohufutistähti Roman Eremenko avautui vihdoin kokaiinikärystään – "Siitä kärsi koko perhe"

Suomen jalkapallomaajoukkueesta ja eurokentiltä tuttu Roman Eremenko palasi kotimaiseen Veikkausliigaan yli 17 vuoden tauon jälkeen, kun hän puki maanantaina HIFK:n pelinutun päällensä kotiottelussa Interiä vastaan. Eremenko oli debyytissään seurattu hahmo – kiistanalaisen ja mystisen historiansa jäljiltä.

Eremenkon viimeisin virallinen ottelu oli puolentoista vuoden takaa Venäjältä. Hän ei ollut viime kaudella minkään seuran listoilla.

Eremenkon edellisestä Veikkausliiga-ottelussa oli ehtinyt kulua 17 vuotta. Hän lähti kesällä 2005 FF Jarosta Italiaan, Udinesen riveihin.

Sen jälkeen Eremenko on ehtinyt olla koko Suomi-futiksen kiistanalaisin hahmo. Eremenko antoi kokaiinia sisältäneen dopingnäytteen 14. syyskuuta vuonna 2016 pelatun Mestarien liigan ottelun Bayer Leverkusen–TsSKA Moskova jälkeen. Eremenko sai Uefalta kahden vuoden pelikiellon, eikä hän ole pelannut sen jälkeen pelin peliä maajoukkueessa.

Kohun myötä Eremenko katosi kokonaan julkisuudesta. Hän on ollut siitä lähtien mystinen taho, jota on tasaisin väliajoin kaipailtu Huuhkajien matkaan.

Maanantaina Eremenko avautui vihdoin ja viimein kuuden vuoden takaisesta jupakasta.

– Se oli iso tapaus. Kärsin ja siitä kärsi koko perhe. Kyllähän se kasvatti, mutta tässä ollaan. Enää ei voi muuttaa mitään, mitä silloin tapahtui, Eremenko totesi suomalaismedian edessä.

Eremenko myöntää, että tapaus kaivelee häntä nyt ja jatkossa.

– Kyllä mä mietin, että ehkä olisin Barcelonassa, jos sitä ei olisi tapahtunut, Eremenko kevensi tunnelmaa.

– Varmaan koko loppuelämän ajan ajattelee sitä, että jos ja jos. Mitään ei voi muuttaa enää. Se tapahtui.

Lopettaminen kävi mielessä

Eremenkon nimi nousi esiin viime viikolla, kun HIFK tiedotti tehneensä loppukauden mittaisen sopimuksen 35-vuotiaan keskikenttäpelaajan kanssa.

IFK-debyytti oli vuorossa maanantaina, kun Eremenko otti paikkansa HIFK:n avauksesta kotiottelussa Interiä vastaan.

Paluusta ei tullut satumaista tarinaa.

Kotijoukkueen peli meni pipariksi jo 23. minuutilla, kun punanuttujen kapteeni Sakari Mattila mussutti itsensä pihalle.

– Oli hyvät fiilikset ottelun alla. Jännä alku, pääsimme vauhtiin ja sitten tuli punainen. Siihen se peli loppui, Eremenko harmitteli.

Sen jälkeen ote kääntyi Interille, joka nikkaroi näppärillä, yhden kosketuksen kuvioilla kaksi osumaa jo avauspuoliajalle (Juho Hyvärinen, 28. ja Aleksi Paananen 45.). Inter vei lopulta kamppailun nimiinsä 3–0.

Illan valokeila Eremenko väläytteli heti osaamisellaan. Dynamomaisesti keskikentällä, eri paikoilla häärinyt Eremenko osoitti välittömästi sen, miksi hän on yhä kova vahvistus kotimaiseen Veikkausliigaan.

– Olihan tuo hakemista, kun ei ollut kahteen vuoteen pelannut. Ihan ok lähti kuitenkin rullaamaan. Saimme vähän momentumia ennen punaista korttia. Raskasta oli. Hengästyin nopeasti. Ja kun olimme vajaalla, sitä hengästyi vielä enemmän. Oli vaikea näyttää osaamistaan. Ei auta kuin treenata ja parantaa kuntoa, Eremenko pohti.

Eremenkon iltapuhde päättyi 63. minuutilla. 3074-päinen kotiyleisö antoi äänekkäät kiitokset IFK:n tuoreelle kasvolle. Eleeseen heijastui vahva toive pelastajasta, toivonkipinästä. IFK kun taistelee putoamista vastaan.

Eremenkon mukaan hän harkitsi jo lopettamista ennen kuin hän liittyi HIFK:n matkaan.

– Mulla ei ollut oikein mitään suunnitelmaa. Olin jo miettinyt, että ehkä lopetan urani. Sitten lähdin treeneihin mukaan. Mietin vain, että katsotaan, miten paikat kestävät. Sitten alkoi tuntua siltä, että ehkä voisin auttaa joukkuetta. Nyt en ihan pystynyt auttamaan, mutta vielä on aikaa, Eremenko sanoi tulevaan liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat