Roman Eremenko paljastaa kokaiinikärynsä taustat MTV Urheilulle: Jäin koukkuun

Roman Eremenko puhui Tulosruudulle avoimesti kokaiinikärystään. Katso koko insertti tästä.

Veikkausliigassa pelaavan FC Hongan tähtipelaaja Roman Eremenko on kokenut urallaan paljon. Eremenko kertoo nyt MTV Urheilulle avoimesti kokaiinikärystään sekä siitä, että oli tuolloin addiktoitunut koukuttavaan aineeseen.

36-vuotiasta Eremenkoa voidaan pitää yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista suomalaisjalkapalloilijoista. Eremenko kuului kausina 2014-16 Mestarien liigan vakionimiin lukeutuneen venäläisjätti TsSKA Moskovan tähtipelaajien joukkoon, mutta syksyllä 2016 hienossa nousukiidossa ollut ura tyssäsi kuin seinään.

Keskikentän maestro oli aloittanut kautensa upeasti ja yhdeksässä Venäjän liigan ottelussa verkko oli heilunut kolmesti. Eremenko oli neuvotellut myös kesäsiirrosta AS Roman kanssa ja ura oli ottamassa aimoharppauksen eteenpäin. Käry tuhosi kuitenkin parhaassa peli-iässä olleen Eremenkon uran huipulla.

– Kaksi vuotta pois – se on iso kolaus. Olin silloin huippukunnossa ja pelivireessä 29-vuotiaana. Voi jossitella, mitä olisi tapahtunut. Mulla oli se kausi vielä TsSKA:n kanssa sopimusta jäljellä. Se kausi oli alkanut loistavasti. Mitä olisi ollut sen jälkeen? Sitä ei ikinä tiedä, Eremenko kertoo MTV Urheilulle.

– Se, mitä tein itselleni, ja mihin ajauduin – maksoin kovan hinnan siitä. Niin se on elämässä. Jos teet jotain, sinun pitää maksaa siitä.

Eremenko myöntää olleensa koukussa kokaiiniin.

– Voi sen sanoa. Niin siinä kävi. Yllättäen. Niin kuin elämässä jutut joskus tapahtuvat. Niin mulla kävi, Eremenko myöntää.

Juttu jatkuu videon jälkeen

Roman Eremenko myöntää: Jäin koukkuun kokaiiniin – "Se oli minun virhe, maksoin siitä hinnan" 1:18

Videolla Eremenko kertoo avoimesti huumekoukustaan sekä sen seurauksista. 

Käryä seuranneet vuodet olivat Eremenkolle ja hänen perheelleen raskaita. Kokaiiniriippuvuus, pelikielto ja uran romahtaminen olivat vaikeita asioita käsiteltäväksi.

– Se oli raskasta aikaa, mutta se opetti rankalla kädellä. Menetin paljon jalkapallollisesti ja tietenkin rahallisesti. Se oli perheelle ja vaimolle varmaan yhtä raskasta, jollei jopa rankempaa kuin minulle. En valita, enkä itke siitä. Se oli virheeni ja maksoin siitä hinnan. Se ei ollut kenenkään muun syy kuin minun. 

Nyt Eremenkon elämässä on kaikki hyvin.

– Olen nyt todella onnellinen elämässäni. Perhe voi hyvin ja lapset kasvavat. Rakastan vaimoani yli kaiken ja nautin jalkapallosta. Tällä hetkellä kaikki on tosi hyvin.

Eremenko palasi pelikieltonsa jälkeen takaisin tositoimiin Spartak Moskovassa, mutta ura ei enää lähtenyt samanlaiseen lentoon. Paluunsa jälkeen Eremenko oli tyrkyllä myös historiallista EM-paikkaa tuolloin jahdanneeseen Huuhkajiin, mutta lonkkavaivat pitivät keskikenttämiehen sivussa Markku Kanervan miehistöstä.

– Niihin karsintoihin (paluu) oli lähellä, mutta minulla oli silloin ongelmia lonkan kanssa. Silloin en riskeerannut sitä. Olin juuri vapautunut pelikiellosta ja keskityin seurajoukkueeseen. Se oli myös lonkkani takia, jottei mitään tapahtuisi, jos menisin maajoukkueeseen. Seurajoukkue oli silloin tärkeämpi, Eremenko kertoo.

Suomi raivasi karsinnoista tiensä ensimmäistä kertaa EM-kisoihin. Eremenkon nimeä pyöriteltiin pitkään myös kisajoukkuespekulaatioissa, mutta paluu Huuhkajiin jäi yhä odottamaan itseään. EM-turnauksesta poisjäänti ei ollut Eremenkolle lopulta kova pettymys.

– En osallistunut karsintoihin, enkä voittanut niitä pelejä, joilla päästiin kisoihin. Ei se sillä tavalla ollut pettymys minulle. En tuntenut olevani osa menestystä ja joukkuetta. Ei se tuntunut, että se olisi ollut minun ansiotani.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Viime vuosina Eremenkon puhelin ei ole Huuhkajien osalta enää soinut. Hongassa peliä rytmittävä Eremenko ei kuitenkaan poissulje paluuta Huuhkajiin, jos kutsu vielä joskus kävisi.

– (Soittoa) Ei ole tullut. On intoa. Nautin tosi paljon jalkapallosta tällä hetkellä. Ei sitä ikinä tiedä, Eremenko toteaa.

Eremenko toivoo jatkavansa uraansa vielä 2-3 vuotta. Hän ei myöskään poissulje uran jatkumista ulkomaan kentillä.

Lisää Roman Eremenkon mietteitä urastaan ja kokaiinikärystään illan Tulosruudussa.

Lue myös:

    Uusimmat