Roman Eremenkon paluuottelussa kuohuttava käänne – HIFK:n tuore tähtikasvo ja Mixu Paatelainen kuumana: "Se tappoi meidät"

Video: Roman Eremenko debytoi HIFK:n paidassa

Jalkapallon Veikkausliigassa maanantain HIFK:n ja Interin välisessä ottelussa oli runsaasti lisämielenkiintoa, kun Huuhkajien entinen tähtipelaaja Roman Eremenko palasi kotimaisille pallokentille. Paluuottelussa nähtiin kuohuttava käänne, joka osaltaan pilasi Eremenkon HIFK-debyytin.

Kotijoukkue aloitti kamppailun pirteästi – tuoreen hankintansa Eremenkon johdolla. Kaikki valui kuitenkin viemäristä alas, kun kotijoukkueen kapteeni Sakari Mattila lensi kahden keltaisen kortin myötä pihalle.

Tapauksessa oli kyseenalaisia piirteitä. Mattila protestoi tilannetta, jossa IFK:n hyökkäävän pelaajan tulkittiin rikkoneen Interin vastaan tullutta pelaajaa. Ottelun päätuomari Oskari Hämäläinen ei kauaa kuunnellut Mattilan protestointia, kun hän näytti ensimmäistä keltaista korttia. Kun sananporina jatkui, heilahti toinen keltainen. Ja yhtäkkiä HIFK oli vajaalla.

– Vaikka ei pitäisi sanoa punaisesta kortista mitään, niin kyllä se tappoi meidät ihan kokonaan. Se oli iso käännekohta. Toki, sitä voi pitää tekosyynä, mutta jos katsoo isoa kuvaa koko pelistä, niin siihen se kääntyi, HIFK:n tuore kasvo Roman Eremenko harmitteli ääneen.

Eremenko ja IFK:n päävalmentaja Mixu Paatelainen eivät meinanneet sulattaa tapahtunutta.

– Tässä oli mahdollisuudet aivan fantastiseen jalkapallo-otteluun. On sääli, että sitä ei pilannut kumpikaan joukkue, eikä pelaajat, vaan muut syyt. Pitäisi pikkuisen miettiä, että miten reagoidaan tietyissä tilanteissa ja miten se vaikuttaa koko otteluun. Harmi, että meni tällä tavalla tänään, Paatelainen pohti.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Eremenko apuihin

Maanantain ottelussa iso mielenkiinto kohdistui Huuhkajien entiseen tähtipelaajaan Eremenkoon, joka palasi 17 vuoden tauon jälkeen Veikkausliiga-kentille. Eremenko ei edustanut viime kaudella mitään seuraa.

35-vuotias keskikenttävirtuoosi saapui apujoukkoihin, sillä HIFK on jumittunut tällä hetkellä Veikkausliigan pohjille. Punanutut ovat keränneet 16 ottelusta vain seitsemän pistettä.

– Roman tuo pallollista taitoa ja vaarallisuutta. Hän pystyy luomaan maalintekopaikkoja, mikä heijastuu koko joukkueeseen. Meidän pelimme muuttuu oleellisesti, kun pystymme pitämään palloa, tulee paikkoja ja saamme palloa verkkoon. Hän on iso esimerkki nuorille pelaajille. Hienoa, että Roman valitsi meidät. Yrityksestä homma ei jää kiinni, Paatelainen sanoi Eremenkon ensiotteista.

Paatelaisen mukaan HIFK hakee yhä vahvistuksia markkinoilta.

– Puolustukseen tarvitaan lisäapuja. Samoin keskikentälle. Se, että miten niitä pystytään tuomaan, on eri asia, Paatelainen pohti.

Paatelainen viittasi HIFK:n vaikeaan taloustilanteeseen.

– Budjetissa ei ole tippaakaan tilaa. Nolla euroa. Rahat pitää tehdä nykyisillä pelaajille, Paatelainen myönsi.

Lue myös:

    Uusimmat