Mainos

Kohu Sokoksen turkistiedotuksesta ihmetyttää – "Eikö yritys saa tehdä eettisiä linjauksia?"

11:50

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari ihmetteli MTV:n Huomenta Suomessa miksi Sokosta vastaan hyökättiin, kun se ilmoitti luopuvansa turkisten myymisestä eettisistä syistä.

Asiasta syntyi julkinen haloo ja muun muassa kaksi keskustan kansanedustajaa pyysi kuluttajia boikotoimaan Sokosta. Lopulta SOK:n johdosta tarkennettiin, että turkismyynnin lopettaminen oli osa kaupan normaalia valikoimamuutosta, eivätkä taustalla olleet esimerkiksi turkiselinkeinon eettisyyteen liittyvät asiat.

Kansanedustaja Emma Karin mukaan yritystä vastaan hyökkäsivät pääministeripuolue keskusta, kokoomus ja MTK.

– Toivoisi, että kaupallisilla toimijoilla olisi tilaa tehdä eettisiä linjauksia, eivätkä he joutuisi valtavan hyökkäyksen kohteeksi. Samoin tapahtui Lidlille jokin aika sitten, kun se ilmoitti, ettei häkkikanojen munia enää myydä, Kari sanoi.

Kuluttajaboikottia vaatineet keskustan kansanedustajat olivat Antti Kurvinen ja Mikko Kärnä. Kärnä sanoi MTV:n Huomenta Suomessa olevansa lopulta tyytyväinen siihen, miten yritys linjasi turkismyynnin.

– Sokos ilmoitti että heiltä voidaan jatkossakin ostaa turkiksia, jos kuluttajat haluavat, ja olen tyytyväinen tästä. 

Kärnä sanoi, että turkistarhaus on merkittävä työllistäjä, eikä sitä pitäisi rankaista negatiivisella julkisuudella.

– Turkistarhaus on Suomessa niin eettistä kuin se vain voi olla. Ala työllistää 5 000 henkilöä. Kaikki tällainen tiedotus, jossa mollataan suomalaista turkistuotantoa, on erittäin negatiivista kun puhutaan näin merkittävästä toimialasta, Kärnä sanoi.

7:33

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.