Mainos

Turkispäätös hermostutti tarhaajat ja S-ryhmän asiakkaat – perusteet vaihtuivat ja boikotti peruuntui

1:51

Sokos-ketjun päätös luopua turkisten myynnistä on hermostuttanut paitsi turkistarhaajat myös S-ryhmän asiakkaita. S-ryhmä korjasikin tänään tietoa siten, että Sokos-ketju ei luovu myynnistä eettisistä syistä vaan tavanomaisista tuotevalikoimasyistä.

Myös kahden keskustan kansanedustajan käynnistämä boikotti murtui illan tullen perusteiden muuttumisen myötä.

Eilen tavarataloketju Sokos kertoi , ettei se hyväksy valikoimiinsa enää aitoja turkiksia tai turkissomisteita. Sokos kertoi, ettei se salli myöskään sellaista eläinkuitujen keräämistä, joka aiheuttaa eläimille tarpeetonta kärsimystä. Linjauksen kerrottiin näkyvän käytännössä ensi vuoden aikana.

Sokoksen myyntijohtajan Juha Thilman sanoi eilen, että yritykselle on tärkeää, että eläinperäisten tuotteiden tuotannossa kunnioitetaan eläinten oikeuksia ja huolehditaan eläinten hyvinvoinnista.

– Eläinten hyvinvointi kiinnostaa myös asiakkaitamme enenevässä määrin, Thilman sanoi eilen.

Jo eilen illalla keskustan kansanedustajat Antti Kurvinen ja Mikko Kärnä moittivat Sokoksen päätöstä populistiseksi ja kaksinaismoralistiseksi ja suosittivat boikotoimaan tavaratalon vaateosastoja. Myös turkistuottajat ja Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK suuttuivat uutisen johdosta.

Perusteena kysyntä

Tänään S-ryhmä korjasi Sokoksen kertomia tietoja. S-ryhmän mukaan taustalla eivät ole niinkään eettiset syyt, vaan kyse on puhtaasti kaupallisesta päätöksestä. 

– Valikoimapäätös on tehty ihan puhtaasti asiakkaiden kysynnän ja ketjun itsenäisen tekemän kaupallisen harkinnan perusteella. Eli kyse on ihan normaalista valikoimaratkaisusta, johon muukin suuri muotialan toimija on viime vuosina päätynyt, kertoo SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine MTV Uutisille.

Kansanedustajat Kurvinen ja Kärnä peruvat boikottinsa uusien tietojen johdosta.

– No me olemme todenneet Kärnän kanssa sen, että boikotti ei ole voimassa, kun kerran Sokos ilmoitti, että tämä ei ole mikään eettinen valinta, Kurvinen sanoo MTV Uutisille.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja