Eläinoikeusjärjestö Animalia julkaisi suunnitelman, miten turkisalasta voisi luopua kokonaan – turkiskasvattajat tyrmäävät: "Aika turhauttavaa"

2:01
Anamialia julkaisi exit-suunnitelman turkisalalle. Tästä on kyse.

Animalian mukaan raportin tarkoituksena on pohtia turkistarhausalan rakennemuutosta erityisesti tulevaisuuden vaihtoehtojen kannalta.

Eläinoikeusjärjestö Animalia julkaisi tiistaina raportin, jossa se rakentaa exit-suunnitelman turkistarhausalalle. Raportin on tehnyt Tampereen yliopiston julkisen talousjohtamisen professori Eija Vinnari. Vinnarin mukaan raporttia voi hyödyntää vaikka turkistarhaus ei Suomessa loppuisi.

– Yksi tärkeimmistä opetuksista, mitä rakennemuutoksesta on muilta aloilta aiemmin saatu, on se, kuinka tärkeää on ennakoida ja suhtautua proaktiivisesti. Sitten on suunnitelmat valmiina, jos sellaiseen tilanteeseen päädytään, Vinnari sanoo.

Turkisala ei innostunut raportista. Suomen turkiseläinten kasvattajain liitto Fifurin viestintäjohtajan Olli-Pekka Nissisen mukaan Animalian tilaama raportti on tarkoitushakuinen.

– He ovat avoimesti ilmoittaneet, että heidän tavoitteensa on lopettaa turkiselinkeino Suomesta. Meidän mielestämme tämä keskustelu on aika turhauttavaa heidän kanssaan, Nissinen sanoo.

7:59
Viiden jälkeen -ohjelmassa keskusteltiin turkistarhauksen kannattavuudesta.

Katso ylläolevalta videolta, minkälaisilla toimenpiteillä turkisalan yrittäjiä tulisi Animalian raportin mukaan tukea. Voit myös katsoa koko Viiden jälkeen -ohjelman turkiskeskustelun alta.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja