Mainos

Kohl aloitti hyökkäyksen

Liittokansleri Helmut Kohl katkaisi tänään Saksan politiikan perinteisen kesätauon hyökkäämällä rajusti oppositiossa olevia sosiaalidemokraatteja vastaan. Sosiaalidemokraatit ovat Kohlin mukaan sabotoineet verouudistushankketta ja käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen maan ongelmia, erityisesti korkeaa työttömyyttä.

- Puoluepoliittisista syistä SPD ei halua auttaa maan talouden kohentamisessa eikä työpaikkojen lisäämisessä, Kohl sanoi Welt am Sonntag -lehden haastattelussa.

SPD haluaa liittokanslerin mielestä sälyttää ongelmat hallituskokoomuksen kannettavaksi ja samalla hyötyä ongelmista ensi vuoden parlamenttivaaleissa. Kohl sanoi kuitenkin luottavansa siihen, että äänestäjät ymmärtävät sosiaalidemokraattien "läpinäkyvät juonet" ja äänestävät hänet liittokanslerin tehtävään ensi syksynäkin.

SPD:n johtaja Oskar Lafontaine puolestaan sanoi tänään, että hallituksen verouudistus olisi vahingollinen työntekijöille ja perheille. Se syöksisi Saksan syvään taloudelliseen kriisiin, Lafontaine sanoi.

Hallituksen on neuvoteltava verouudistuksesta opposition kanssa, koska hallituksella on enemmistö vain parlamentin alahuoneessa eli liittopäivillä, kun taas ylähuoneessa eli liittoneuvostossa valta-asemaa pitävät sosiaalidemokraatit. Hallitus haluaa keventää tulo- ja yhtiöverotusta lähes 90 miljardilla Suomen markalla. Hallitus ja oppositio yrittävät vielä syksyllä uudelleen sopia verouudistuksen hyväksymisestä.
(STT-DPA-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.