Mainos

Kofi Annan toiveikas ensikosketuksen jälkeen

YK:n pääsihteeri aikoo tavata Irakin johtajan huomenna. Pääsihteeri Kofi Annan sanoo, että tapaamisen tarkkaa aikaa ei ole päätetty, mutta hän tapaa huomenna presidentti Saddam Husseinin johonkin aikaan.

Annan sanoo, että hänen tähänastiset keskustelunsa Irakin muiden johtajien kanssa ovat luoneet toivoa diplomaattisesta ratkaisusta. Pääsihteeri Kofi Annan sanoo olevansa toiveikas nyt kun hän on tavannut Irakin johtavia poliitikkoja ensimmäisen kerran. Pääsihteeri Kofi Annan tuli Irakiin eilen. Hänen matkaansa on pidetty viimeisenä mahdollisuutena ratkaista Irakin asetarkastuksesta syntynyt kiista rauhanomaisesti. Annan ei sanonut mitään sen tarkempaa ensimmäisten tapaamisten annista.

Pääsihteeri Annan sovittelee kiistaa Irakin varapääministeri Tareq Azizin kanssa. Ennen neuvottelujen alkamista Annan keskusteli kiistasta lyhyesti Venäjän varapääministerin Viktor Posuvaljukin kanssa.

Annan sanoi perille tultuaan olevansa "kohtalaisen toiveikas" tehtävänsä onnistumisen suhteen. -Toivon, että lähden Bagdadista mukanani paketti, jonka kaikki voivat hyväksyä, hän jatkoi. Pääsihteeri Annan totesi, että hänen matkansa on ehkä viimeinen mahdollisuus välttää sota. Annan tähdensi kuitenkin, ettei hän esitä Bagdadissa uhkavaatimuksia.

Irakin varapääministeri Tareq Azizin mukaan se, mitä Irak haluaa, on rauhanomainen, tasapainoinen, reilu ratkaisu, joka takaa sekä Irakin koskemattomuuden, arvokkuuden ja kansallisen turvallisuuden että YK:n päätösten toteutumisen, jatkoi Aziz.
(Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.