Mainos

Kofi Annan huolissaan kehitysmaiden asemasta

YK:n pääsihteerin Kofi Annanin mukaan talouden globalisoituminen ja suvaitsematon ajattelu asettavat vakavan haasteen kansainväliselle yhteisölle.

Annan esittelee näkemyksiään YK:ta koskettavista ajankohtaisista ongelmista ensimmäisessä maailmanjärjestön jäsenmaille laatimassaan vuosiraportissa. Raportti julkaistiin New Yorkissa.

Raportissaan pääsihteeri Annan pelkää, että kehitysmaat jäävät globalisoitumisen tuottamien taloudellisten hyötyjen ulkopuolelle. Lisäksi hän muistuttaa, että globalisaatio merkitsee myös terrorismin ja rikollisuuden kaltaisten ilmiöiden leviämistä maailmanlaajuisiksi.

Toisena keskeisenä uhkatekijänä Annan mainitsee raportissaan "identiteettipolitiikan" vaarallisten muotojen yleistymisen. Tällä hän viittaa siihen, että kansat ja yksittäiset ihmiset määrittelevät identiteettinsä yhä useammin vertaamalla itseään johonkin vieraana tai vihollisena pitämäänsä kansaan, kulttuuriin tai uskontoon. Annan pelkää tämänkaltaisen identiteettipolitiikan edistävän suvaitsemattomuutta maailmassa ja lisäävän konfliktien mahdollisuutta.

Pääsihteeri Annan esittelee 25-sivuisen raporttinsa YK:n jäsenmaille syyskuun 22. päivänä pidettävässä YK:n yleiskokouksen istunnossa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.