Koenigsegg romutti hyperauton juuri ennen sen luovutusta – asiakas ylistää tapaa, jolla asia ratkaistiin

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levisi kuva pahasti kärsineestä Koenigsegg-hyperautosta. Nyt on käynyt ilmi, että kyseessä oli miltei valmis auto, joka oli määrä luovuttaa asiakkaalle lähiaikoina.

Pahoin vaurioituneesta Koenigsegg Agera RS Gryphonista nähtiin viime viikolla surullista kuvamateriaalia. Kyseessä oli yrittäjä Manny Khoshbinin tilaama auto, jolle kävi ohraisesti Koenigseggin testikuskin suorittaessa viimeisiä testejä ennen sen luovutusta. Onnettomuus tapahtui Ruotsin Trollhättanissa sijaitsevalla testiradalla.

Tapaturman jälkeen Khoshbin palaveerasi sekä toimitusjohtaja Christian von Koenigseggin että myyntijohtaja Tariq Alin kanssa yrittäen löytää ratkaisua kinkkiseen tilanteeseen.

– Kyllä, se on totta! Surukseni joudun ilmoittamaan, että testikuljettaja ajoi Gryphonini ulos tieltä ja auto vaurioitui. Onneksi kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut, Khoshbin kertoo kuvan saatetekstissä.

Khoshbinin mukaan von Koenigsegg itse oli häneen yhteydessä välittömästi onnettomuuden jälkeen ja esitti vilpittömän anteeksipyyntönsä sekä ehdotuksensa, miten tilanteessa toimittaisiin.

Osapuolet sopivat, että auto jää Koenigseggille korjattavaksi, jonka jälkeen siitä tulee yhtiön uusi testiauto. Khosbinille puolestaan rakennettaisiin aivan uusi Gryphon.

– Olen ollut tekemisissä monien autovalmistajien kanssa, mutta en ole koskaan nähnyt niin aitoa ja ammattitaitoista yritystä kuin Koenigsegg. Vahinkoja sattuu, mutta tärkeintä on se, miten yritys silloin päättää toimia.

Koenigsegg vahvistaa, että työt uuden auton valmistamiseksi on jo aloitettu. DriveTribe-autojulkaisun mukaan saattaa kuitenkin kestää jopa kaksi vuotta ennen kuin uusi auto on valmis toimitettavaksi.

Jopa 40 uutta työntekijää palkkaava valmistaja on esittänyt kiitoksensa niin Khoshbinille kuin koko Koenigsegg-perheelle ymmärtäväisyydestä ikävässä tilanteessa.

Lähde: DriveTribe

***

1:11

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja