Mainos

Kodintekniikan toimitukset lisääntyivät hieman

Elektroniikan Tukkukauppiaat laskee, että kodintekniikkaa toimitettiin kauppohin heinäkuussa 77 miljoonan euron arvosta. Etenkin digisovittimet käyvät nyt kaupaksi.

Kodintekniikan toimitukset kaupoille kasvoivat heinäkuussa 5,9 prosenttia vuoden takaisesta. Elektroniikan Tukkukauppiaiden tilastot kertovat, että toimitusten arvo nousi 77 miljoonaan euroon.

Yhdistyksen mukaan varsinkin digisovittimien ja taulutelevisioiden myynti veti. Heinäkuussa digisovittimia toimitettiin kauppoihin lähes 29 000 kappaletta. Tammikuusta asti toimituksia on kertynyt runsaat 150 000 kappaletta, jossa on kasvua edellisvuoden tammi-heinäkuusta 187 prosenttia. Digisovitintoimitusten kokonaismäärän uskotaan nousevan vielä tänä vuonna noin 500 000 laitteeseen.

Lcd- ja plasmatelevisioiden myynnin mainittiin olevan niin ikään kovassa kasvussa. Tammi-heinäkuussa näitä laitteita toimitettiin kauppoihin 7395 kappaletta, jossa on kasvua edellisvuodesta 190 prosenttia.

Matkapuhelimia kaupoille toimitettiin heinäkuussa 19,8 miljoonan euron edestä eli 3,3 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Isojen kodinkoneiden toimitukset lisääntyivät puolestaan 4,7 prosenttia 23,2 miljoonaan euroon. Kotitietokonetoimitusten määrä on kasvanut tammi-heinäkuussa noin 15 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta.

-Kauppaa kiihdyttävät laajakaistan nopea yleistyminen, digitaalinen musiikki ja valokuvaus sekä hintojen lasku, Elektroniikan Tukkukauppiaat arvioi.

Kulutuselektroniikan toimitukset kasvoivat heinäkuussa yhdeksän prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Toimitusten arvo oli nyt 17,1 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.