Mainos

Klementi PTA:n tytäryhtiöksi

Tallinnan pörssissä noteerattu vaatetustehdas AS Klementi on siirtymässä kuopiolaisen PTA Groupin tytäryhtiöksi. PTA hankki viime keväänä omistukseensa 42,6 prosenttia Klementin osakkeista. Se asetti myös omat edustajansa yhtiön johtopaikoille. Kesän kuluessa on PTA kasvattanut osakeomistustaan siten, että sillä on nyt 49,6 prosenttia virolaisyhtiön osakkeista.

PTA kertoi äsken lakkauttavansa koko tuotantotoiminnan Kuopiossa. Virolaisyhtiölle tämä tietää alihankintatöiden kolminkertaistumista, kertoi toimitusjohtaja Madis Vööras Äripäev-lehdelle. PTA:lle tehtävät työt muodostavat hänen mukaansa nyt lähes kolmanneksen Klementin kokonaistuotannosta. Klementi on ainoa baltialaisyritys, jonka osakkeita PTA:lla on omistuksessaan. Alihankintatöitä se teettää myös Liettuassa.

Klementi-yhtymän nettoliikevaihto oli viime vuonna 124,6 miljoonaa kruunua eli vajaat vajaat 45 mmk. Kasvua edellisvuodesta oli 26,5 prosenttia. Osinkoa yhtiö ei jakanut 1,6 miljoonan kruunun voitostaan. Tämän vuoden alkupuoliskon aikana Klementi on tuottanut tappiota 2,2 miljoonaa kruunua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.