Kläbo tekisi täyskäännöksen? Olympiavoittajalta väite, miten venäläisurheilijat saadaan takaisin kansainväliseen kilpailuun

Maastohiihdon olympiavoittaja Jevgeni Dementjev pohtii, että huippuliigojen luominen olisi yksi keino saada venäläiset urheilijat palautettua kansainväliseen kilpailutoimintaan.

Venäläisurheilijat on suljettu useissa lajeissa kansainvälisestä kilpailutoiminnasta Venäjän Ukrainassa käymän hyökkäyssodan vuoksi. Venäläinen Dementjev pohti vaihtoehtoja, joilla venäläisurheilijat voisivat palata kansainväliseen kilpailuun. Yhtenä korttina hän nosti esiin "NHL:n kaltaisten liigojen luomisen" – venäläisten osallistumisoikeudella.

– Ne olisivat todella hienoja ja houkuttelevia, ja niihin kaikki muut maailman hiihtäjät meidän tapauksessamme pyrkisivät, Dementjev sanoi Sport-Ekspressille.

Yhdistelmäkilpailun vuoden 2006 olympiavoittaja Dementjev pohti, että hiihdossa on mietittävä, miten saataisiin aikaan niin houkutteleva liiga, että urheilijat haluaisivat siihen – kuten jääkiekossa NHL:ään, jota vastaan KHL ei ole kiinnostavuudessaan aiempinakaan vuosina pystynyt kamppailemaan.

Dementjev nosti pöytään rahan.

– Näemme, miten kaikki uutiset esitetään nyt. Tarjotaan (Johannes Hösflot) Kläbolle miljoona euroa liigaamme osallistumisesta, ja katsotaan, miten hänen intressinsä ja lausuntonsa ovat sen jälkeen yhteneväisiä, Dementjev täräytti.

Norjalainen maastohiihdon supertähti Kläbo on esittänyt Venäjä-kriittisiä kommentteja ja tuominnut voimakkaasti maan Ukrainassa käymän sodan. Venäjällä on esitetty hiihtotähti Aleksandr Bolshunovinkin suulla jopa epäilyksiä, että Kläbo olisi painostettu kommentoimaan moisella tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat