Aleksandr Bolshunov syyttää norjalaisia – laukoi kovan epäilyksen Johannes Hösflot Kläbon suhteen

Venäjän hiihtotähti Aleksandr Bolshunov on esittänyt epäilyksiä, että Norjan Johannes Hösflot Kläbo olisi painostettu puhumaan venäläisiä kohtaan kriittisesti.

Kläbo vaati tiukasti venäläishiihtäjien sulkemista kilpailuista jo, kun Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ei ollut vielä venäläisille ovea näyttänyt mutta Norjan hiihtoliitto oli ilmoittanut, ettei se halua venäläisurheilijoita maahansa kilpailemaan. Kläbo sanoi VG:lle kaksi viikkoa sitten, että "on pelkurimaista ja heikkoa, ettei FIS tee päätöstä kieltää Venäjältä osallistumista Norjan kilpailuihin ja maailmancupiin". Venäjä oli edeltävällä viikolla hyökännyt Ukrainaan.

FIS lopulta kielsi venäläisiltä ja valkovenäläisiltä osallistumisen kansainvälisiin kilpailuihin loppukauden ajaksi Kläbon kommentteja seuranneena päivänä. Norjan hiihtoliitto oli hetki tätä ennen linjannut suoraan, ettei se aio sallia venäläisten ja valkovenäläisten kilpailemista maassaan.

Bolshunov on syyttänyt norjalaisia venäläisten kansainvälisistä kilpailuista sulkemisesta kovin sanoin.

– Voi sanoa, että meidät potkittiin ulos. Ja norjalaiset tekivät sen. Tämä on tuplasti loukkaavaa, hiihtomahti kohteli meitä niin. Ja me olemme pääkilpailijoita. Ei ole hyvä merkki meille, että he kohtelevat meitä näin. Nyt on kuitenkin parempi, täällä Venäjällä on paljon faneja ja tukea, Bolshunov sanoi Ivan Dokukinin hiihtoaiheisen TikTok-kanavan haastattelussa.

Bolshunov kyseenalaisti Kläbon Venäjä-kriittisten kommenttien vilpittömyyden ja heitti, että "hänet saatettiin painostaa sanomaan niin".

– Toivon, että voimme yhä kilpailla yhdessä. Toivon, että tilanne maailmassa paranee ja kaikki tulee olemaan kunnossa.

Bolshunov vakuutti, että motivaatiotaan hän ei ole menettänyt.

– Päinvastoin, se on jopa parantunut.

Tärkeimmät Ukraina-uutiset minuutissa 1:06
Tärkeimmät Ukraina-uutiset minuutissa.

Lue myös:

    Uusimmat