Mainos

Kiviniemi torjuu Halosen kummastelun

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk) torjuu presidentti Tarja Halosen kummastelun viimekesäisestä pääministerin valintatavasta. Kiviniemi sanoi Ylen Ykkösaamussa, että hänen mielestään kaikki meni perustuslain mukaan.

Halonen huomautti eilen pitämässään puheessa, että eduskunnan ja eduskuntaryhmien rooli uuden hallituksen muodostamisessa jäi aika muodolliseksi. Hänen mukaansa hallituspuolueet delegoivat valinnan keskustan puoluekokoukselle.

- Pitää muistaa, että sekä pääministeriehdokkaat että presidenttiehdokkaat valitaan aina puoluekokouksissa, Kiviniemi sanoi.

Kiviniemi korosti, että edellisen pääministerin Matti Vanhasen (kesk) jätettyä eronpyynnön eduskunnassa oli alusta lähtien vahva halu jatkaa entisellä hallituspohjalla.

Jo eilen keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli hämmästeli Helsingin Sanomien verkkosivulla presidentin puhetta. Kalli pohti, oliko kyseessä protesti nykyistä perustuslakia kohtaan ja kaipuu vanhaan aikaan, jolloin presidentillä on vahvempi rooli hallituksen muodostamisessa.

Kiviniemen mielestä Kalli sanoi asiasta kaiken olennaisen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.