Mainos

Kiviniemi syytti oppositiota epäisänmaallisuudesta

Oppositio on tivannut tänään hallitukselta tietoa, kasvatetaanko Suomen takausvastuita EU:n talouskriisissä. Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) piti opposition vaatimusta epäisänmaallisena ja Suomen neuvotteluaseman heikentämisenä.

Eduskunta kävi kissa ja hiiri -leikkiä EU:n talouspäätöksistä. Hallituksen mukaan nykyisten väliaikaisten kriisijärjestelyjen pitää toimia siten, että niiden uskottavuus säilyy. Oppositio halusi tietää, tarkoittaako tämä Suomen takausvastuun nostamista nykyisestä kahdeksasta miljardista eurosta 16 miljardiin euroon.

- Se on saman verran kuin Suomen valtio ottaa lisää velkaa ja saman verran, mitä Suomen pankkikriisi maksoi, sanoi talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari (sd.).

Pääministeri pahoitteli puheitaan

Sekä Kiviniemi että valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) pysyivät vaiti summista. Kiviniemen mukaan yksityiskohtia käydään läpi eduskunnan suuressa valiokunnassa.

- Pidän kyllä tätä opposition käytöstä erittäin valitettavana ja epäisänmaallisena, kun meidän neuvotteluasetelmaa vaikeutetaan tällä tavalla, Kiviniemi sanoi.

Kiviniemen syytös aiheutti istuntosalissa äläkän. Selitystä vaativat muun muassa Jutta Urpilainen (sd.), Pentti Oinonen (ps.) sekä hallituksen riveistä myös Pekka Haavisto (vihr.).

Kiviniemi sanoi pahoittelevansa, jos joku loukkaantui hänen puheestaan. Hän korosti, ettei tarkoittanut ketään henkilöä tai minkään puolueen politiikkaa, vaan suuren valiokunnan luottamuksellisten tietojen käyttöä poliittisessa pelissä.

Katainen kummasteli, miksi sosiaalidemokraatit ovat vastahankaisia euromaiden tukemisessa. Hän muistutti, että kun kyse oli euron ulkopuolisten Islannin ja Latvian tukemisesta, SDP oli kyllä hallituksen kanssa samassa rintamassa.

Oppositio arvosteli myös Suomen kantoja Saksan ja Ranskan esittämään kilpailukykypakettiin. SDP oli kaivanut sieltä esiin kohdan, jonka se katsoi merkitsevän tasaverokehitystä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.