Mainos

Kiviniemi: Presidenttiä tarvitaan EU-kokouksissa vain poikkeustapauksissa

Pääministeri Mari Kiviniemen (kesk.) mukaan presidentin osallistuminen EU:n huippukokouksiin tulee enää kyseeseen vain joissakin tietyissä tapauksissa.

Perustuslain tarkistus mahdollistaa presidentin osallistumisen muihin kuin varsinaisiin Eurooppa-neuvoston kokouksiin, jos valtioneuvosto niin päättää. Kyseeseen voisivat tulla esimerkiksi EU-Afrikka tai EU-Aasia-huippukokoukset.

Kiviniemi muistuttaa, että näiden ns. kolmasmaakokoustenkin asialista on yleensä pääministerille kuuluvaa asiaa. Jos kuitenkin asialistalla on ulko- ja turvallisuuspolitikkaa, presidenttikin voisi osallistua.

- En sitä sulje pois, mutta kaikki riippuu ennen kaikkea siitä asialistasta, pitää olla sellainen henkilö joka niiden asioiden päällä istuu, pääministeri täsmentää.

Kiviniemi kiistää STT:n puheenjohtajahaastattelussa, että keskusta olisi ollut hallituksessa kokoomuksen vietävänä veropolitiikassa. Hänen mukaansa keskustan kädenjälki näkyy muun muassa pienituloisten suosimisessa ja ruuan arvonlisäveron alennuksessa, jota kokoomus vastusti.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.