Mainos

Kiviniemi piikitteli Urpilaista kunta-asiassa: "Googlettamalla löytyy"

Kuntien määrästä virisi kipakka väittely MTV3:n Pääministeritentissä. Vastakkain olivat etenkin keskustan Mari Kiviniemi ja SDP:n Jutta Urpilainen.

Urpilainen syytti Kiviniemeä mustamaalaamisesta vaalikampanjoinnissa.

- SDP ei ole missään olosuhteissa ottanut kantaa sen puolesta, että Suomessa olisi tulevaisuudessa sata kuntaa.

Kuntien karsimista vastaan näkyvästi kampanjoiva Kiviniemi oli toista mieltä. Kiviniemi vinkkasi Urpilaiselle, että demarit löytävät lausuntonsa netistä: "googlettamalla löytyy se sata kuntaa ja SDP".

- Ei pidä paikkaansa, vastasi Urpilainen.

Kokoomuksen Jyrki Katainen toisti tuttua väitettä siitä, että kuntia on liikaa siihen nähden, että Suomen hyvinvointi voisi säilyä. Hän kuitenkin sanoi, että kokoomus ei "usko pakkoon".

- Kyl se nyt vaan yksinkertaisesti on niin, että Suomessa on liian monta kuntaa. Jos niitä olisi sopiva määrä, niin minkä takia on koko ajan rahat loppu, oli sitten talouskasvua tai taantumaa, Katainen ihmetteli.

Kiviniemi korosti, että keskustan johdolla on jo tehty ennätysmäärä kuntaliitoksia Paras-hankkeen aikana. Hänen mukaansa isoissa kaupungeissa näkyy, että kunnan suuri koko lisää haitallista byrokratiaa.

Perussuomalaisten Timo Soini löi lopulta tarkimmat kuntaluvut pöytään, mutta jätti keinot karsimiseen kovin avoimiksi.

- 200-230 kuntaa on hyvä määrä, siitä voidaan lähteä. Asteittain mennään vapaaehtoisuuden pohjalta.

SDP: Kiviniemen väite virheellinen

SDP haluaa edelleen oikaista keskustan puheenjohtajan esittämää väitettä MTV3:n pääministeritentissä.

SDP:n lähettämän tiedotteen mukaan Kiviniemen erheellinen näkemys perustuu viime elokuussa järjestetyn STTK:n talousseminaarin uutisoitiin, jossa kuntakeskustelua tulkittiin SDP:n osalta virheellisesti. Puheenjohtaja Jutta Urpilainen oikaisi kuitenkin näitä tulkintoja muutama päivä myöhemmin sanomalla, että oikea puolueen kanta liikkuu 160-170 kunnassa.

Sen sijaan keskusta pitäytyy edelleen kannassaan, että SDP:n tiukasta kuntalinjasta ei ole epäselvyyttä. Puoluesihteeri Timo Laanisen tiedotteen mukaan Urpilainen asettui ”kiistattomasti sadan kunnan mallin kannalle jo viime kesänä". Laanisen mielestä SDP:n vaaliohjelman muotoilukaan ei oleellisesti poikkea tuosta näkemyksestä.

(MTV3)

Katso Raimo Pitkäsen juttu ja Kimmo Grönlundin kommentit::

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.