"Kiusaamista ja juridista saivartelua" – Sipilälle nimekäs puolustaja yrityselämästä

2:05

Kohun keskelle joutunut pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on saanut nimekkään puolustajan. Yksi Suomen kokeneimmista yritysjohtajista Jorma Eloranta pitää pääministerin viime aikojen kohtelua kiusaamisena.

Eloranta ihmettelee suurta mediakohua pääministerin lähes vuoden takaisesta vienninedistämismatkasta Intiaan. Mukana tuolloin oli Chempolis-yhtiö, josta Sipilän lapset omistavat noin viisi prosenttia. Kyseinen yhtiö sai Intian-matkalla edistettyä kauppaansa.

– Kohu on kummallinen. Minun mielestäni suomalaisten pitäisi olla iloisia ja ylpeitä siitä, että pieni oululaisyritys on saanut edistettyä 110 miljoonan euron tilausta. Nyt tämä keskustelu on suuntautunut juridiseen saivarteluun, Eloranta ihmettelee.

Eloranta on muutenkin huolestunut Suomessa vallitsevasta ilmapiiristä.

– Kaikki voimat pitäisi keskittää luomaan sellainen ilmapiiri, että Suomi on hyvä maa investoida, yrittää ja että Suomeen kannattaa perustaa työpaikkoja ja yritystoimintaa. Nyt ilmapiiri on päinvastoin sellainen, joka asettaa kyseenalaiseksi talouselämän ja poliittisten päättäjien yhteistyön ja yhteydet, hän sanoo.

Vuorineuvos Eloranta palkittiin tänään Vuoden parhaana hallituksen puheenjohtajana. Valinnan teki Pörssisäätiön johtama asiantuntijaraati.

Eloranta johtaa kolmen pörssiyhtiön Nesteen, Suomisen ja Uponorin hallituksia. Kokemusta hänellä on myös valtio-omistajasta, sillä Nesteen omistuksesta yli puolet on valtiolla.

Eri yritysten hallitusten puheenjohtajana Eloranta on ollut jo 39 vuotta. Hänen mielestään hallitustyöskentelyssä tärkein asia on dialogi – ja tärkeää se on koko yhteiskunnassakin.

– Pienen maan voimavara on siinä, että ollaan avoimia, rehellisiä ja kunnioitetaan toistemme mielipiteitä silloinkin, kun ne ovat erilaisia, Eloranta sanoo.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja