Mainos

Sipilän poika avautuu kohusta Suomenmaassa: Toimittajat tavoitelleet todella aggressiivisesti

1:41

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) poika, Mikko Sipilä, 33, kertoo Suomenmaassa, että toimittajat on viime päivinä kyselleet lakkaamatta hänen yritystensä perään.

Kempeleessä asuva Mikko Sipilä omistaa enemmistön Miiler Group Oy:stä. Yrityksessä on kolme eri liiketoimintakokonaisuutta: tilitoimisto Rätinki, jossa Sipilä on itse päivätöissä, sähkökomponenttien tukkukauppa OuKota Oy ja sähkö- ja automaatiosuunnitteluyritys Oukotek Oy.

Viime päivien kohu oululaisen Chempoliksen ja Intia-matkan ympärillä on vaikuttanut myös Mikko Sipilän työntekoon.

– Minua on yritetty tavoitella todella aggressiivisesti puheluilla, tekstiviesteillä ja sähköposteilla. Tuntuu käsittämättömältä, että joudun käyttämään aikaani tällaisten uteluiden torppaamiseen. Yrittäjällä olisi kädet täynnä oikeitakin töitä, Mikko Sipilä sanoo Suomenmaassa.

Yrittäjä kokee, että toimittajat ovat ylittäneet rajan etenkin siinä, että puheluita soitellaan myös hänen työntekijöilleen.

Mikko Sipilä toivoo Suomenmaan haastattelussa, että yhteydenotot rauhoittuvat nyt, kun pääministerin lasten omistukset on kokonaisuudessaan kerrottu.

– Eräskin toimittaja on kokenut, että hänen sananvapautensa on kyseenalaistettu, kun pääministeri on lähettänyt hänelle parikymmentä sähköpostia. Minulle on muun muassa tänään yhden tunnin aikana tullut 20 puhelua, lukuisia sähköposteja ja tekstiviestejä toimittajilta, jotka kyselevät kaiken maailman osakasluetteloiden perään – ja tässä pitäisi pyörittää yrityksiä vuoden kiireisimpään aikaan.

Pääministerin lapset omistavat sijoitusyhtiö Fortel Investin, joka puolestaan omistaa 5,25 prosenttia Chempoliksesta. Yhtiö oli mukana Sipilän Intiaan suuntautuneella vienninedistämismatkalla viime vuonna. Matkan lopulla yhtiö ilmoitti rakentavansa 110 miljoonan euron arvoisen biojalostamon Intiaan. Sipilä korostaa, että hänellä ei ole ollut mitään osaa Chempolis-kaupasta.

Sipilän lähipiirin yritysyhteydet ovat jo toistamiseen julkisuudessa. Viimeksi esiin nousi Sipilän sukulaisten konepajayhtiön Katera Steelin yhteys kaivosyhtiö Terrafameen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja