Kiuru: Kuntien lähdettävä mukaan asuntotalkoisiin

Suomeen tarvitaan lisää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja valtion tuella pieni- ja keskituloisille, sanoo asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru.

Asuntotarpeesta kaikki ovat varmasti samaa mieltä. Kiurun mukaan hallitus on jo ryhtynyt toimiin ongelman poistamiseksi.

– Teimme syksyllä kaikkein isommat toimet eli esitimme eduskunnalle, että rakennetaan merkittävästi enemmän niin sanottuja normaaleja vuokra-asuntoja markkinoille, joita valtio tukee. Eduskunta on vastannut tähän erittäin positiivisesti. Sitä kautta minulla on nyt mahdollisuus lähteä käynnistämään toimia, Kiuru kertoo.

Hänen mukaansa valtion tukemia vuokra-asuntoja pieni- ja keskituloisille ryhdytään rakentamaan monta kertaa nykyistä tehokkaammalla volyymilla.

Kunnille tämä tarkoittaa Kiurun mukaan vastuunkantoa.

– Tässä ei ole mahdollisuutta tulla sellaiseen tilanteeseen, että tästä tarjouksesta voisi kieltäytyä. Kuntien pitää löytää yhteinen tahtotila sille, että vuokra-asuntoja ryhdytään rakentamaan.

Kiuru aikoo saada myös pääkaupunkiseudun kunnat asuntotalkoisiin.

– Tosiasiat puhuvat puolestaan. Kuntien on ymmärrettävä, että ei hankkeessa ole ainoastaan valtioneuvosto, eduskunta tai ministeri. Vuokra-asuntoja on nyt rakennettava markkinoille enemmän kuin aikaisemmin ja tässä tarvitaan kuntien apua.

(MTV3)

Katso Markus Pirttijoen juttu ja Krista Kiurun studiohaastattelu

Lue myös:

    Uusimmat