Mainos

Kiuru: Kuntien lähdettävä mukaan asuntotalkoisiin

Suomeen tarvitaan lisää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja valtion tuella pieni- ja keskituloisille, sanoo asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru.

Asuntotarpeesta kaikki ovat varmasti samaa mieltä. Kiurun mukaan hallitus on jo ryhtynyt toimiin ongelman poistamiseksi.

– Teimme syksyllä kaikkein isommat toimet eli esitimme eduskunnalle, että rakennetaan merkittävästi enemmän niin sanottuja normaaleja vuokra-asuntoja markkinoille, joita valtio tukee. Eduskunta on vastannut tähän erittäin positiivisesti. Sitä kautta minulla on nyt mahdollisuus lähteä käynnistämään toimia, Kiuru kertoo.

Hänen mukaansa valtion tukemia vuokra-asuntoja pieni- ja keskituloisille ryhdytään rakentamaan monta kertaa nykyistä tehokkaammalla volyymilla.

Kunnille tämä tarkoittaa Kiurun mukaan vastuunkantoa.

– Tässä ei ole mahdollisuutta tulla sellaiseen tilanteeseen, että tästä tarjouksesta voisi kieltäytyä. Kuntien pitää löytää yhteinen tahtotila sille, että vuokra-asuntoja ryhdytään rakentamaan.

Kiuru aikoo saada myös pääkaupunkiseudun kunnat asuntotalkoisiin.

– Tosiasiat puhuvat puolestaan. Kuntien on ymmärrettävä, että ei hankkeessa ole ainoastaan valtioneuvosto, eduskunta tai ministeri. Vuokra-asuntoja on nyt rakennettava markkinoille enemmän kuin aikaisemmin ja tässä tarvitaan kuntien apua.

(MTV3)

Katso Markus Pirttijoen juttu ja Krista Kiurun studiohaastattelu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.