Kittilälehti kosiskeli ilmoituksessaan "kesäromanssiin" – deittien sijaan luvassa töitä: "Lukijat ovat varmaan jo tottuneet huumoriimme"

Kittilälehti kosiskelee toimittajia deitti-ilmoituksella:"Kiinnostaako kesäromanssi..." 0:45
Kittilälehti ja Luoteis-Lappi kosiskelivat kesätoimittajia deitti-ilmoituksella. Katso videolta, miten huikeita työpaikkailmoituksia paikallislehdissä on ollut!

Kittilälehti hakee kesätoimittajaa deitti-ilmoituksella, jossa kertoo olevansa "kypsässä keski-iässä" sekä "vireä". – Lukijat ovat varmaan jo tottuneet meidän huumoriimme, toteaa Luoteis-Lapin päätoimittaja Jonna Nikumaa.

"Oletko se sinä? Kiinnostaako kesäromanssi yöttömässä yössä?"

Näillä sanoilla ei suinkaan ala deittipalstan kutsuhuuto, vaan Kittilälehden työpaikkailmoitus. "Kypsässä keski-iässä oleva, vireä Kittilälehti" ilahdutti lukijoitaan ilmoituksella, jossa se kertoi hakevansa toimittajaa "tositarkoituksella".

– Toivon, että väsymättömästi täytät sivuni kesä-elokuun ajan, tarjoan sinulle tosielämää ja seikkailuja upeassa tunturi-Lapissa, sydämin koristellussa ilmoituksessa muun muassa todettiin.

Samanlaisella ilmoituksella haettiin työntekijöitä myös Luoteis-Lappi-lehteen.

"Oletko kiinnostunut kummallisen muotoisista juureksista?"

Ilmoituksen taustalta löytyy Luoteis-Lapin päätoimittaja Jonna Nikumaa.

– Meillä on Luoteis-Lappi-sisarlehdessä ollut aiemminkin vähän erilaisia ilmoituksia. Yhtenä vuonna on kutsuttu sääskien syötäväksi ja eksymään pikkukyliin. Yhtenä vuonna oli ilmoitus, jossa tiedusteltiin "oletko kiinnostunut kummallisen muotoisista juureksista?", hän paljastaa.

– Paikalliset asiat ovat meidän mielestämme kiinnostavia, pienimmätkin, jopa ne erikoisen muotoiset juurekset. Se on vain asennekysymys. Ja just sillä asenteella varustettuja ihmisiä me haetaan.

Rakkausteema syntyi rakkaudesta Tunturi-Lappia kohtaan

Nikumaan mukaan toimituksessa huumorin kukka vihertää ja voi hyvin. Myös "yllytyshulluus" on yleistä.

– Ollaan kaikki vähän samalla tavalla "hulluja", että kollegat ja muut toimituksen työntekijät aina kannustavat ja yllyttävät, kun jollain on joku hauska idea.

Ideaa "kesäromanssi-ilmoituksestakaan" ei siis tarvinnut kauaa muille myydä.

– Enkä ole ainoa ideoitsija tässä sakissa, vaikka tämä minun ajatukseni olikin. Yhdessä tätä tehdään. Tämä rakkausteema lähti ehkä siitä, että me rakastetaan kaikki Tunturi-Lappia. Täällä on elämä ihan parasta. Lumi, aurinko, puhtaus, hiljaisuus ja luonto, Nikumaa kertoo.

"Heittäytyjät ja hullujen ideoitten nikkarit ilmoittautukoot"

Ajatuksena oli myös ilmoituksella osoittaa, ettei toimitukseen haeta kesätyöntekijää pelkästään järjestelemään mappeja ja keittelemään kahvia.

– Tai saa keittää, jos sumppi maistuu, teetäkin löytyy! Meillä saa tehdä ihan kaikkea, ja joutuukin. Heittäytyjät ja hullujen ideoitten nikkarit ilmoittautukoot siis. Sole poka mikhään! Tunturi-Lappi on kokovartalokokemus, Nikumaa sanailee.

– Asialliset hommat hoidetaan ja uutisia tehdään pieteetillä, mutta muuten ollaan kuin "Ellun kanat". Niin on paljon kivempaa olla töissä.

"Lukijat ovat varmaan jo tottuneet meidän huumoriimme"

Ilmoituksen saama vastaanotto on ollut innostunut. Nikumaan mukaan ainakin yksi fuksiksi tunnustautunut lukija arvasi jo ilmoituksen tyylistä, mikä lehti on kyseessä.

– Lukijat ovat varmaan jo tottuneet meidän huumoriimme. Myös jutuissa. Tehtiin yhtenä jouluna juttu piparkakkutalon rakentamisesta ja purkulupien anomisesta kuntien rakennustarkastajien kanssa. Tai siitäkin, kun viime keväänä Muonion johtavan lääkärin Kyösti-niminen fasaani karkasi ja aiheutti erikoisia elämyksiä kylänraitilla, Nikumaa muistelee.

Hakemuksiakin on jo tullut. Hakuaikaa heittäytyjille on tarjolla vielä 9. helmikuuta asti.

Lue myös:

    Uusimmat