Suomalainen sarjakuvataiteilija piilotti päivän strippiin ikimuistoisen yllätyksen – varsinainen metatason kosinta: ”Kyllä jännitti kovasti”

Sarjakuvataiteilija teki sympaattisen yllätyskosinnan sanomalehden sivulla – mutta mitä morsian vastasi? 7:05
Sarjakuvataiteilija teki sympaattisen yllätyskosinnan sanomalehden sivulla – mutta mitä morsian vastasi?

Moni on huomannut, että aamun (23.7.) Helsingin Sanomien sarjakuvasivuille oli eksynyt varsin erikoinen sarjakuva.

Kamala Luonto -sarjakuvassa esiintyy normaalisti erilaisia metsän eläimiä, mutta tällä kertaa sen tekijät itse olivat päätyneet ruutujen sisään. 

Kamala luonto on strippisarjakuva, jota tekevät Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen. Siviilissä tekijät ovat olleet pariskunta jo tasan neljän vuoden ajan. Vuosipäivän kunnikasi Vehniäinen oli päättänyt kosia rakastaan ikimuistettavalla, mutta silti pariskunnalle aika ilmeisellä tavalla.

– Sarjakuvataiteilijalle aivan ominainen tapa ilmaista itseään, Vehniäinen toteaa MTV Uutisten haastattelussa.

Sarjakuvassa mies istuu aamupalapöydässä naisen kanssa odottaen jännittyneenä, että nainen lukisi sarjakuvan, jossa mies kosii naista sarjakuvalla. Ruuduissa liikutaan siis varsinaisilla metatasoilla. Helsingin Sanomissa ilmestynyt strippi piti myös hyväksyttää lehden päässä. Vihreää valoa tempaukselle näytettiin viimein eilen illalla.

– Edellisenä yönä en nukkunut oikeastaan yhtään, että kyllä jännitti kovasti, Vehniäinen kertoo tuntemuksistaan kosinnan alla. Pieni pelko oli siitä, entä jos Lappalainen ei olisikaan ilahtunut julkisesta kosinnasta.

Lappalainen oli osannut odottaa, että pariskunnan vuosipäivänä tapahtuisi jotain normaalista arjesta poikkeavaa. Yleensä Vehniäinen on leiponut kakun tai pariskunta on tehnyt jotain yhdessä. Kosintaa hän ei kuitenkaan ollut vielä herätessään tajunnut odottaa.

– Kyllä mulla hälytyskellot alkoivat jo heti aamusta soimaan, kun Jarkko takavarikoi puhelimeni. Mietin, että nyt tässä on jotain erikoista, Lappalainen naurahtaa.

Katso yltä tuoreen kihlaparin haastattelu. Oliko kosintahetki tismalleen samanlainen kuin miten Vehniäisen sarjakuva oli tilannetta ennustanut?

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat