Kissan poikkeuksellinen tapa ahmia ruokaansa herättää huolta ja hilpeyttä – videolla miljoonia katselukertoja: "Sitä huolestuttaa, saako se oman osuutensa ruoasta"

Näin etsit punkkeja kissan turkista 0:53
Ajankohtainen vinkki kesälle: Näin etsit punkkeja kissan turkista!

Virtahevon tavoin ahmiva kissa on herättänyt hilpeyttä, mutta myös huolta.

Kissavideot kiinnostavat ympäri maailmaa, eikä Yhdysvaltojen Philadelphiassa asuvan Luken kissavideo ole poikkeus sarjassaan. Videota on nimittäin katsottu Twitterissä jo liki kymmenen miljoonaa kertaa.

"Millainen possukissa syö tällä tavalla?" kyselee Luke, jonka videolla kaksi kissaa syövät sulassa sovussa samasta kulhosta. Toinen kissoista syö kuitenkin ruokansa hieman poikkeuksellisella ja huomiota herättävällä tavalla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Siinä missä musta kissa pudottaa osan ruoasta lattialle muutoin nätisti syödessään, kirjavammalla kissalla tätä ongelmaa ei ole. Se kun avaa suunsa niin isoksi, että kaikki ruoka löytää taatusti tiensä sen suuhun, eikä lattialle. Muun muassa Daily Star - ja Metro-sivustoilla huomautetaan että leukansa äärimmilleen venyttävä kissa näyttää ihan Hungry Hippos -pelin virtahevolta.

"Sitä huolestuttaa, saako se oman osuutensa"

Videota on katsottu miljoonia kertoja ja sille on kertynyt tykkäyksiä yli 600 000. Vaikka kommentointi on suurilta osin ollut luonnollisesti hilpeän huvittunutta, on kissalle satanut sympatiaa ja Lukelle neuvoja ahmivan kissan hoitoon.

– Tuo kissa kasvoi sisarusten parissa, siksi tuo [käytös], kommentoi eräs.

– Vie se hammastarkastukseen ensin. Se voi olla vain outo syöjä (kaikki kissat ovat outoja), mutta se saattaa tehdä noin siksi, että sen hampaita sattuu, huomautti toinen.

– Sitä huolestuttaa, saako se oman osuutensa ruoasta. Käytä kahta kulhoa ja erota kissat vähentääksesi stressiä, ehdotti eräs.

– Kyllä! Säännöstele myös annoskokoja. Tuo on aivan liikaa, siitä tulee niin sairas ja se tulee kerryttämään paljon painoa, jatkoi yksi kissarakas kommentoija

"Laiha ja täydellinen"

Kissan ylipainoa kritisoiville Luke vastasi näin:

– Minulle ehdotellaan, että yrittäisin säännöstellä annoskokoja ja jopa vihjataan, että kissani olisi "ylipainoinen", kun se selvästikin on hyvin laiha ja täydellinen.

Alla oleva kuva kuitenkin havainnollistaa kissan koon, ja Lukekin tuntuu tietävän tämän. Kenties kommentoijien ehdotuksissa on siis jotain perääkin. Eläinklinikka Sympaatti muistuttaa kirjoituksessaan, että jo kymmenen ylimääräistä kuivaruokanappulaa päivässä johtaa viiden kilon ylipainoon kissalla kymmenessä vuodessa. Omistajan voikin olla vaikea hahmottaa, kuinka pienillä ruokamäärillä lihominen voi tapahtua. Tarkkana kuitenkin kannattaa olla, sillä lihominen altistaa lemmikin monille vaivoille, kuten tuki- ja liikuntakudosten sairauksille, hengityselinsairauksille, sekä sydän- ja verenkiertoelinten sairauksille. Ylipainoinen kissa sairastuu myös todennäköisemmin sokeritautiin, ja ylipaino lyhentääkin lemmikin elämää.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat