Annatko koirallesi herkkuja ruokapöydästä? Näin hurjan määrän kilokaloreita lemmikki saa makupaloista vuodessa: "Saatamme rakastaa koiriamme vähän liikaa"

Suurin osa koiranomistajista joutunee myöntämään sortuvansa koiransa anovan ilmeen edessä antamaan lemmikille herkkuja ruokapöydästä. Tuore tutkimus paljastaa kuitenkin, kuinka järkyttävän paljon koirille tuleekaan annettua turhia makupaloja.

Tuoreen tutkimuksen mukaan koirat syövät ylimääräiset 54 000 kilokaloria vuodessa omistajiensa antamien makupalojen muodossa. Keskikokoiselle koiralle määrä vastaa vuoden aikana samaa kuin ihmisen syömät 340 juustohampurilaista, 1310 suklaakeksiä tai 360 jäätelöä, uutisoi muun muassa brittisivusto Metro.

Pienemmälle koiralle ylimääräiset herkut vastaavat ihmisten tasolla esimerkiksi 1065 sokerista donitsia tai 717 pizzasiivua.

Lemmikinruokia valmistava Royal Caninin kyselytutkimukseen osallistui 2000 koiranomistajaa.

"Shokeeraavia tuloksia"

Joka viides koiranomistaja myönsi uskovansa, että ylimääräisten herkkujen antaminen koiralle omistajan omalta lautaselta osoittaa lemmikille, että sitä rakastetaan ja että se on yksi perheenjäsen. Eniten koirille syötettiin tutkimuksen perusteella kanaa, naudanlihaa, makkaraa, kinkkua ja vihanneksia. Syntilistalta löytyi myös perunalastuja, nakkipiiloja, kakkua, jäätelöä ja noutoruokaa.

– Tutkimus toi päivänvaloon joitain shokeeraavia tuloksia ja osoittaa, että saatamme rakastaa koiriamme vähän liikaa. Korostamalla eroja ihmisten ja heidän lemmikkiensä ravintotarpeissa, toivomme auttavamme omistajia ymmärtämään paremmin heidän eläimensä tarpeita, toteaa Hannah Poile Royal Caninilta.

Kiinnitä huomiota annoskokoihin

Poile huomauttaa, että vaikka neljä eniten tarjottua makupalaa ovat erilaisia lihoja, joiden voisi olettaa olevan terveellinen vaihtoehto, nämäkin herkut voivat helposti häiritä ruoansulatusta tai johtaa painonnousuun tai jopa iho-ongelmiin.

– Annoskoko on myös todella tärkeä. Keskikokoinen koira tarvitsee melkein 50 prosenttia vähemmän kilokaloreita kuin sen omistaja säilyttääkseen terveellisen painon ja muodon, Poile toteaa.

Jo yksi nakkipiilo voi Poilen mukaan sisältää yli kolmanneksen koiran päivän kaloritarpeesta, joten jatkuva makupalojen syöttö voi nopeasti johtaa ylipainoon lyhyelläkin aikavälillä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: MetroCompanion Life

Lue myös:

    Uusimmat