Kissaa pelastanut poika jäi itse satimeen Yhdysvalloissa – palolaitoksen välinpitämätön käytös ihmetyttää lemmikinomistajaa: "He eivät tehneet elettäkään…"

Poika yritti pelastaa kissan puusta – palolaitos pelasti vain pojan 3:17
Palolaitos julkaisi videomateriaalia Owenin pelastusoperaatiosta. Puun latvasta tarkkasilmäinen voi myös nähdä kissan.

Teini-ikäinen poika huomasi korkeaan puuhun kiipeliin joutuneen kissan. Yrittäessään pelastaa poloista eläintä joutui poika itse lopulta pulaan oksannokkaan.

17-vuotias poika nimeltä Owen joutui kiipeliin yritettyään leikkiä sankaria ja pelastaa puuhun kiivenneen kissan Indianapolisissa viime viikonloppuna. Tapauksesta uutisoivat CNN ja Daily Mail.

Kissa oli kiivennyt noin 10 metrin korkeuteen paikallisessa puistossa, ja Owen oli kiivennyt perässä. Ylhäällä puussa Owenilla oli kuitenkin alkanut puntti tutisemaan, eikä hän ollut uskaltanut pelastaa itseään, saati sitten kissaa, joka oli paennut poikaa korkeammalle puuhun. Tapahtumista raportoi Indianapolisin palolaitos, jonka yksikkö oli hälytetty paikalle.

Owen kertoi pelastajilleen, että oli yrittänyt tehdä päivän hyvän teon ja tuoda kissan turvallisesti alas puusta.

– Owenin oli ollut suhteellisen helppo kiivetä puuhun, mutta hän oli asettunut oksalle niin, ettei alas pääseminen ollutkaan enää yhtä vaivatonta, palolaitoksen tiedottaja Rita Reith kertoo.

Owen joutui värjöttelemään oksasta kiinni pidellen kahden tunnin ajan, ennen kuin palomiehet saivat hilattua nuorukaisen turvaan vaijereiden avulla.

Paikalle oli hälytetty yli tusinan verran palomiehiä, ainakin perustuen palolaitoksen julkaisemaan videoon pelastustehtävästä.

Voit katsoa materiaalin operaatiosta artikkelin yllä olevalta videolta.

Palomiehet eivät auttaneet kissaa

Maassa Owen tarkistettiin loukkaantumisen varalta. Pojan onneksi hän selvisi ikävästä tilanteesta pelkin pienin ruhjein. Hivenen yllättäen kissa jäi kuitenkin puunlatvaan roikkumaan.

– Kissa näytti nauttivan illan tapahtumista, mutta ei tehnyt elettäkään, että olisi laskeutunut omin avuin alas puusta, Reith kertoo.

Reith paljastaa, että kissan 21-vuotias omistaja oli joutunut tilamaan yksityisen tahon auttamaan kissan pelastamisessa.

Myöhemmin Indianapolisin palolaitoksen Facebook-julkaisuun ilmaantui useita närkästyneitä kommentteja, joiden mukaan paikalle hälytetty palomiesjoukkio oli kieltäytynyt pyynnöistä huolimatta pelastamaan kissaa puusta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä

"He eivät tehneet elettäkään..."

Myös kissanomistajaksi ilmoittautunut Kaylee Ann Murphy kommentoi tapausta julkisesti. Hän ei ollut palolaitoksen tiedottajan kanssa samaa mieltä siitä, nauttiko kissa illan tapahtumien seuraamisesta puunlatvasta käsin.

– Kun Owen oli saatu maahan puusta, palomiehet kieltäytyivät auttamasta kissaamme. Se oli jumissa, eikä pystynyt kiipeämään omin neuvoin takaisin maahan. Jouduin itse seuraamaan sivusta, ja näin sen melkein putoavan sen yrittäessä itse laskeutua, Kaylee moittii palolaitoksen Facebookissa.

Usein vitsaillaan, että palomies hälytetään paikalle, jos kissa kiipeää korkealle puuhun ja kaipaa pelastajaa. Kayleen kissa ei kuitenkaan saanut apua paikalle hälytetyltä palolaitokselta.

– Palomiehet lähtivät ilman, että edes yrittivät saada kissaa alas. Olimme puistossa puoli kahteen asti yöllä ukkosmyrskyssä, kunnes paikallinen arboristi pelasti kissamme omalla henkilönostimellaan. Palomiehet olivat alle metrin päässä kissastamme. He eivät tehneet elettäkään auttaakseen sitä alas, vaikka rukoilin heidän apuaan, Kaylee kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat