Kissa deittiprofiilissa heikentää miesten mahdollisuuksia päästä treffeille, väittää yhdysvaltalaistutkimus – syynä kenties syvälle iskostuneet stereotypiat

Yhdysvaltalaistutkimuksen perusteella näyttäisi siltä, että miehen ei kannata laittaa deittiprofiiliin kuvaa itsestään kissan kanssa. Tutkimustuloksista uutisoi CNN.

Coloradon osavaltionyliopiston tekemän tutkimuksen perusteella näyttäisi siltä, että naiset eivät kovin todennäköisesti halua treffikumppanikseen miestä, joka ottaa itsestään kuvan kissan kanssa. He ohittavat tällaisilla kuvilla varustetut profiilit muita herkemmin.

Netin kautta toteutettuun tutkimukseen osallistui 708 naista. Iältään he olivat 18–24-vuotiaita.

Tutkijat näyttivät naisille kuvia kahdesta miehestä. Ensimmäisessä kuvassa kumpikin oli ilman kissaa ja toisessa heillä oli kissa sylissään. 

Kissa deittiprofiilissa ei näyttänyt innostavan

Kun ensimmäisestä miehestä näytettiin kissaton kuva, 38 prosenttia sanoi, että voisi todennäköisesti tai erittäin todennäköisesti tapailla häntä. 37 prosenttia koki, että kyseisen henkilön kanssa voisi tulla kysymykseen vakava parisuhde.

Kun sama mies piti kissaa sylissään, kummassakin äsken mainitussa kategoriassa ”tykkäysprosentti” putosi 33:een. Kun kissatonta kuvaa katsoneista naisista yhdeksän prosenttia sanoi, ettei voisi deittailla kyseistä henkilöä, nyt määrä oli noussut 14 prosenttiin.

Hieman toisenlaisia tuloksia tuli, kun naiset katsoivat toisen miehen kuvia. Hänen kohdallaan positiivisten arvioiden määrä ei pudonnut niin paljon. Naiset kuitenkin todennäköisemmin sulkivat hänet pois mahdollisten kumppanien joukosta.

Kun tämä mies oli kuvissa yksin, 40 prosenttia naisista sanoi, että eivät todennäköisesti tai varmasti ryhtyisi tapailemaan häntä. Näin ajattelevien naisten määrä nousi 45 prosenttiin, kun hän esiintyi kuvissa kissan kanssa. 41 prosenttia koki kissatonta kuvaa katsoessaan, että eivät todennäköisesti harkitsisi suhdetta hänen kanssaan. 45 prosenttia totesi näin siinä vaiheessa, kun näkivät hänet kissan kanssa.

Kissojen omistajiin liittyy stereotypioita

Tutkijat uskovat, että tuloksiin vaikuttavat syvälle iskostuneet uskomukset liittyen kissan ja koiran omistajiin. Heidän mukaansa tuloksiin vaikutti suuresti se, kokiko kuvia katsellut nainen itsensä enemmän niin sanotusti kissa- tai koiraihmiseksi. Amerikkalaisessa kulttuurissa kissoista pitävät miehet on mielletty vähemmän maskuliinisiksi kuin ne miehet, joilla on koira. Tästä on voinut syntyä sellainen tilanne, että valtaosa heteroseksuaaleista naisista tarkastelussa olleessa ikäryhmässä suosii koiran omistavia miehiä kissan omistavien miesten kustannuksella.

Koehenkilöt pitivät kissa sylissään poseeranneita miehiä neuroottisempina, miellyttävämpinä, avoimempina, mutta vähemmän maskuliinisina ja deittailukelpoisina.

Tutkijoiden mukaan naiset suosivat miehiä, joilla on ”hyvät geenit”. Ilmaisulla viitataan usein maskuliinisempiin ominaisuuksiin. Tutkijat arvelevat, että kissan läsnäolo vähentää tätä käsitystä maskuliinisuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat