Mainos

Kirkosta eroamisista syytetään taas Räsästä: Näin ministeri vastaa

Evankelis-luterilaisesta kirkosta on eronnut sunnuntain ja maanantain aikana yli 2500 ihmistä, huomattavasti keskimääräistä enemmän. Eroakirkosta.fi-palvelun saaman palautteen mukaan yksi suurimmista syistä eroon olivat kristillisten puheenjohtajan Päivi Räsäsen eiliset lausunnot liittyen tasa-arvoiseen avioliittolakiin.

– Minun on tietysti mahdotonta väittää vastaankaan. He varmaan informoivat siitä, millaista palautetta ovat saaneet, tässä on toki puhuttu monista muistakin tapauksista, joita samaan aikaan on tapahtunut, sisäministeri Räsänen kertoi MTV Uutisille.

Räsänen viittaa muun muassa kirkon mainontaan seurakuntavaaleissa sekä Vantaan seurakuntayhtymän osallistumiseen viikonlopun erotiikkamessuille. Räsäsen eilisestä Turun Sanomien haastattelusta jäi vaikutelma, että kristillisdemokraatit jättäisi hallituksen, mikäli avioliittolaki muuttuisi.

Räsäsen mukaan häntä tulkittiin väärin. Puolue ei ole hänen mukaansa mukana hallituksessa, joka tekee lakiesityksen samaa sukupuolta olevien avioliittolaista. Nykyisen kansalaisaloitteen käsittelyä hän ei lehdelle spekuloinut.

– Avioliittolain tulevaisuus on nyt eduskunnan, ei hallituksen käsissä. Eduskunnan ratkaisujen jälkeen arvioimme tilanteen uudestaan, Räsänen ilmoitti tiedotteessaan.

Kirkosta erosi eilen eroakirkosta.fi-palvelun kautta 962 henkilöä. Tänään iltakymmeneen mennessä kirkosta eroajia oli 1628 lisää. Lauantaina, ennen kirkkoon liitettyjä kohuja kirkosta erosi 145 ihmistä, mikä vastaa pitkän aikavälin keskiarvoa.

– Luotan siihen, että suomalaiset ovat sen verran valistuneita, että ymmärtävät ettei puolueen puheenjohtaja ole kirkon tiedottaja. Siinä mielessä kirkosta eroaminen ei ole millään tavalla johdonmukainen reaktio, jos puolueen puheenjohtaja ottaa kantaa johonkin asiaan, Räsänen puolustautuu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.