Mainos

Kirkkomusiikkitapahtuma vetää salit täyteen

Kirkko Soikoon! -festivaalien yksi kohokohta koetaan tänään Helsingissä, kun 20-vuotias kapellimestari Mikko Franck johtaa Suomen filharmonisen kuoron 20-vuotisjuhlakonsertin. Ohjelmistossa on Verdin väkevä sielunmessu Requiem.

Loppuunmyydyssä Johanneksen kirkossa orkesterina on Helsingin kaupunginorkesteri, jonka kanssa juhliva kuoro on tehnyt tiivistä yhteistyötä viime vuodet. Maineikas Filharmoninen kuoro on tunnettu myös Savonlinnan oopperajuhlien entisenä kuorona. Kuorosta on noussut monta oopperatähteämme, esimerkiksi yksi illan solisteista: Lilli Paasikivi.

Kirkko Soikoon! -festivaalia vietetään nyt viidettä kertaa. Se on monipuolinen ja kunnianhimoinen tapahtuma, jonka toinen kohokohta on huomenna, kun Euroopan tunnetuimpiin kuuluva kapellimestari, itävaltalainen Nikolaus Harnoncourt ja hänen yhtä kuuluisa orkesterinsa Concentus Musicus Wien sekä Schönberg-kuoro esittävät niin ikään Johanneksen-kirkossa Johann Sebastian Bachin Johannespassion. Harnoncourt on barokkispesialisti, vanhan musiikin tunnettu puolestapuhuja. Konsertti on loppuunmyyty.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.