Mainos

Kirkkoammuskelut järkyttävät Yhdysvaltoja

Yhdysvalloissa poliisi etsii mahdollista yhteyttä kahden veriteon välillä. Viisi ihmistä kuoli ja useita haavoittui eilen kahdessa kirkkoammuskelussa.

Yhdysvaltain Coloradossa tapahtuneet ampumavälikohtaukset ovat järkyttäneet jouluun valmistautuvia amerikkalaisia.

Viisi ihmistä sai surmansa ja kuusi haavoittui eilen kahdessa ammuskelussa. Ne teki erityisen järkyttäviksi se, että toinen niistä tapahtui lähetyssaarnaajien koulutuskeskuksessa ja toinen kirkon pihamaalla.

Edellinen maata ravisuttanut ampumavälikohtaushan tapahtui Nebraskassa Omahassa viime viikolla, kun ampuja surmasi ostoskeskuksessa kahdeksan ihmistä ja itsensä.

Coloradon ammuskeluista toinen tapahtui lähellä Denveriä, missä yksittäisen ampujan luoteihin menehtyi kaksi lähetyskeskuksen työntekijää. Molemmat uhrit olivat nuoria, 24-vuotias mies ja 26-vuotias nainen.

Kaksitoista tuntia myöhemmin, reilun sadan kilometrin päässä Colorado Springsissä, kiväärillä varustautunut mies ampui kirkon pysäköintipaikalla kaksi ihmistä. Naispuolinen vartija ampui surmaajan.

Miehen motiiveista ei ole toistaiseksi mitään tietoa. Colorado Springisin suuressa New Life -kirkossa oli välikohtauksen aikaan yli 7000 ihmistä.

Veritekojen yhteys yhä epäselvä

Poliisi etsii yhä mahdollista yhteyttä veritekojen välillä.

- Olosuhteet huomioon ottaen on hyvin mahdollista, että tapaukset ovat yhteydessä toisiinsa, mutta meidän on todistettava, että asia on näin, Arvadan varapoliisipäällikkö Gary Creagor sanoi ABC-uutisille.

Tänään poliisi on etsinyt silminnäkijöitä ja muuta todistusaineistoa, joiden avulla selvitettäisiin ovatko ammuskelut vain murheellinen yhteensattuma vai liittyvätkö ne todella toisiinsa.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja