Mainos

Kirkko suosittelee luontoa säästäviä arkkuja

Kirkkohallitus on lähettänyt arkkujen materiaaleja koskevat suositukset seurakuntiin, jotta ne voisivat omalta osaltaan edistää laatujärjestelmän käyttöönottoa.

Haitallisten aineiden pääsyä maaperään halutaan vähentää luontoa säästävillä arkuilla. Tätä varten hautausala on laatinut arkkujen ja uurnien laatusuositukset.

Suositusten mukaan arkut ja uurnat täytyy valmistaa ympäristöystävällisistä, hajoavista ja poltettavista materiaaleista. Lisäksi valmistuksessa käytettävien lakkojen, liimojen, maalien ja muiden käsittelyaineiden on oltava luontoa säästäviä.

Kirkkohallitus on lähettänyt suositukset kaikkiin seurakuntiin, jotta ne voisivat omalta osaltaan edistää laatujärjestelmän käyttöönottoa. Seurakunnat voivat esimerkiksi lisätä hautaustoimen ohjesääntöönsä maininnan, että arkkujen ja uurnien on täytettävä kyseiset laatusuositukset.

Suosituksia pohtineessa työryhmässä olivat edustettuina muun muassa Suomen hautaustoiminnan keskusliitto, Suomen hautaustoimistojen liitto ja Suomen ympäristökeskus.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.