Mainos

Kirjeenvaihtajamme Krimillä: Poliisi pitelee vastakkaisia mielenosoitusjoukkoja erillään

Krimin niemimaalla Simferopolin kaupungissa poliisi pitelee kahta eri mieltä olevaa mielenosoitusjoukkoa erillään toisistaan. Paikalla olevan MTV Uutisten kirjeenvaihtajan Petri Sarasteen haastatteleman silminnäkijän mukaan Venäjä toi kaupunkiin viime yönä uusia joukkoja ja kalustoa.

Saraste on Simferopolissa, jossa ukrainalaismieliset ja venäjämieliset yrittävät ottaa mittaa toisistaan. Poliisi pitää joukkiot erillään.

– Poliisi pitää joukot hyvin erossa toisistaan, ettei tunnelma riistäydy käsistä. Molemmilla puolilla on uhmamieltä ja iskulauseita huudellaan, rähinöitsijät haluaisivat kosketuksiin keskenään, sen näköistä rehvasta sakkia, että kaipaisivat äksöniä, Saraste kertoo puhelimitse kaupungista.

Sarasteen haastatteleman silminnäkijän mukaan Venäjä siirsi kaupunkiin viime yönä pressuilla peitetyillä kuorma-autoilla sotilaskolonnissa kalustoa ja miehiä.

– Silminnäkijän mukaan venäläisten kuljetusautoissa oli Tšetšenia-rekisterikilpiä. Eli joukkoja oltaisiin siirtämässä sieltä tänne Simferopoliin. Myös uutistoimisto Reutersin mukaan venäläisiä sotilaita olisi tullut tuhansia lisää, Saraste kertoi.

Sarasteen mukaan nämä tiedot kuulostavat uhkaavilta.

– Vielä nyt kaduilla uskaltaa kävellä. Mutta jos leipä ja juomavesi loppuu, sekin voi laukaista tilanteen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.