Kirjeenvaihtaja Petri Saraste raportoi keskeltä Kiovan verilöylyä keväällä 2014 – erityisesti yksi hetki on jäänyt mieleen: "Kuka se mahtaa olla?"

1:55
"Se oli aika hurja hetki" – MTV Uutiset Live näytti legendaariselle kirjeenvaihtajalle reportaasin Kiovan verilöylystä vuodelta 2014.

MTV Uutisten pitkänlinjan ulkomaantoimittaja ja kirjailija kertoo, miltä Kiovan kaduilla tuntui tehdä uutisia.

– Tämän verisen aamupäivän hirvittävä saldo. Maassa makaa kymmenen kuollutta nuorta miestä. Heidän on peitetty näillä peitteillä, ei ole varmuutta onko heidät ammuttu vai mitä on tapahtunut mutta joka tapauksessa he ovat kuolleet tämän aamun ammunnoissa.

Kun Petri Saraste katsoo tekemäänsä uutisreportaasia Kiovan verilöylystä keväältä 2014, palaa mieleen kauhistuttavia muistoja.

– Nuoria miehiä tuotiin jatkuvalla syötöllä siinä ammuttiin kovilla. Näitä nuoria miehiä siihen kaatui, taisi olla tusinan verran kavereita siinä, Saraste muistelee.

Saraste kuvaa hetkeä kauhistuttavaksi ja tilannetta aidosti vaaralliseksi. Yläpuolelta löytyvältä videolta on nähtävissä, kuinka ammukset paukkuvat Sarasteen juontaessa uutislähetystä.

 Hänelle on jäänyt mieleen tilanteesta yksi koskettava yksityiskohta.

– Niillä oli pressu päällä, tuuli heitti sen pois. Yhtäkkiä yhen kaverin taskussa kännykkä alkaa soida. Tuli kauhun hetki, että onko se vaimo, tyttöystävä, isä vai äiti, kuka se mahtaa olla. Joku otti sitten sen kännykän taskusta ja antoi sen papille.

Katso Sarasteen haastattelu yläpuolelta. Koko Petri Sarasteen haastattelun urastaan ja elämästään kirjeenvaihtajana pääset katsomaan alapuolelta.

13:25

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja